Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Haszon
2009. október 13. kedd, 9:09 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Az önismeret útján keményen belefutunk a gazdagság-szegénység problémájába. A mostani technika szintjén ha minden ember az átlag nyugati életszínvonalon élne, még egy Földre lenne szükség, hogy eltartson bennünket. Leszülethet hat milliárd lélek, de a többség a szegénységet éli meg, a gazdag "csak a másik bőrén hízhat", MOST. A szocializmusban felnőtt generáció tudatallatijába jó mélyen be lett vésve a szöveg. Mert ha tízen vagyunk tíz almára, nekem akkor juthat öt, ha a többieknek egy egész sem jut...Az a dolgunk, hogy a Földet védve a szeméttől, tönkretételtől úgy gazdálkodjunk hogy ne a szerzés öröme legyen a meghatározó, ne attól tudjam értékesebbnek tartani magam, mert gazdag vagyok. A gazdagság alacsony tudatosság szintjén együtt jár a pazarlással. Minden embernek azon a helyen, ahol most van, és ahová most tart, van dolga ezzel. A vágy, az életút vágya, az hogy hasznos legyek, a többi emberen keresztül mérem ezt, anyagilag hogy honorálják azt, amit teszek. Az igazi hasznosság megélése az, hogy jólétben élek, tehát elfogadom, befogadom a boldogságot ami az anyagi világhoz fűz, de harmóniát teremtek az anyag, a lélek és a szellemi szint között. Na, most ahogy ezt leírtam, csak átengedtem magamon egy üzenetet, a belső bölcsességemtől. Ez egy cél, ami felé haladunk, elbukva és újra felállva, a tökéletlen világban, tökéletlenül. Mert amit már megszereztünk, nem nyújt akkora örömet, mint a szerzés maga. És elveszítjük, hogy újra megélhessük megszereztük. Gondoljatok csak egy pohár vízre, kinek jut eszébe amikor megissza, megköszönje, hogy az életet veszi magához és őselemi energiát. De ha a sivatagban egy napig nem ihatsz, akkor már tudod az a pohár víz, maga az élet...
A megélhetés a gazdálkodás megtanulását jelenti, meg kell szereznem a pénzt ami az életemhez kell, nem magától jön, és ki kell adnom, hogy a körforgás meglegyen. Minél intenzívebben tudom megélni az örömet és hálát, azért ami most van nekem, annál kevesebbet kell ahhoz megszereznem, hogy boldog legyek. A testemnek örömet okoz az evés, hát figyeljek arra hogy örüljek, amikor eszem, ha az anyaggal foglalkozom, arra figyeljek. A testi, lelki, szellemi szint harmóniája sérül például a kövér embereknél, akik szeretetet és örömet lelki szinten nem kapnak meg, és ezt az anyag szintjén pótolják.
A kisebbrendűséget hatalmas házakban és autókban rejtegetik, a félelem rakéták és fegyverek mögé bújik. A legfontosabb, hogy azon a helyen, ahol most vagyunk tudjuk, felismerjük mit tehetünk. Akinek a gyógyítás a feladata és a tanítás, közvetve, az embereken keresztül hat a világra, az egyes embereket, kisebb csoportokat segít, hogy ne ragadjanak bele a százszor körbefutott kényszerekbe és végre elmozdulhassanak a harmónia irányába.