Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Vizsgadrukk, Nehéz döntés
2008. október 13. hétfő, 23:28 | Névtelen (útkereső)

Nincs semmilyen különleges képességem, azonban történt már egy-két fura dolog velem, amire nem találok magyarázatot.
A két legérdekesebbet leírom.
1. Vizsgadrukk
Számvitelből kellett vizsgáznom, de nem készültem, mert ……….. A vizsga előtt nagyon ideges voltam, magamban imádkoztam, hogy sikerüljön összehoznom legalább egy kettest. Bementem a terembe, megkaptam a két tételt, és úgy éreztem itt vége a világnak, halvány gőzöm nem volt egyik témáról sem.
Ekkor történt a csoda. Éreztem, hogy a fejemben leereszkedik egy roló, teljesen kiürül és megszólalt egy belső hang. A hangnak nem volt hangszíne, nem lehetett megállapítani, hogy férfi, vagy nő beszél, de szépen érthetően, tagoltan el kezdte diktálni a tételt. Én pedig írtam és írtam. Már fél oldalt leírtam, amikor megjelent egy gondolat, hogy mi ez? Mi történik velem? De a hang nem hagyta abba, csak mondta tovább. Míg csodálkoztam, kimaradt 3 mondat, viszont két oldalt így is teleírtam. Kimentem felelni és felolvastam. A tanár meg volt elégedve, de hiányolta a kimaradt 3 mondatot, és rákérdezett.
Ekkor történt a második csoda. Éreztem, hogy leereszkedik a roló, kiürül a fejem és a hang megszólalt a saját hangomon, tökéletes kiejtéssel, szabatosan, ahogy én soha nem tudtam beszélni, előadta a választ. Olyan érthetően beszélt, hogy akkor, ott megértettem a deviza elszámolást. A tanár is eltátotta a száját, és azt mondta, hogy életében nem hallott még ilyen szép feleletet. Nem mondtam ki hangosan, de én sem.

2. Nehéz döntés
Életem egyik legnehezebb döntése előtt álltam. Tudtam, hogy előbb-utóbb döntenem kell, ezért igyekeztem minden lehetőségnek utána járni és „két vasat is tartottam a tűzben”. Az egyik megoldás számomra könnyebbnek ígérkezett, de nem találtam tisztességesnek, míg a másik nagyon megterhelőnek és szinte kivitelezhetetlennek tűnt.
És eljött a döntés pillanata! A város legforgalmasabb, legzajosabb pontján parkoltam, beültem a kocsiba, és tudtam, döntenem kell! Úgy döntöttem, a nehezebb utat választom, lesz, ami lesz.
Ekkor valami csodálatos dolog történt velem. Végtelen nyugalom szállt meg. Eltűnt körülöttem a világ, megszűnt a zaj, olyan csodálatos béke vett körül, amit nem éreztem sem azelőtt, sem azóta. Hirtelen mindent értettem, úgy éreztem, hogy mindent tudok, minden világos. Megértettem, hogy nem számít hogyan döntöttem, nincs jó döntés és rossz döntés, csak döntés van. Sajnos elmúlt ez az állapot, visszatértem a jelenbe, és azóta is vágyom rá, hogy újra átéljem ezt a pillanatot.