Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Jól tudod
2009. október 12. hétfő, 11:42 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Igen, jól tudod! És nem csak aCD/DVD-k árába van belekalkulálva, hanem a pendrive-kéba és minden más adathordozóba. Azaz, ha saját fejlesztésű anyagot teszel rá, akkor lopak tőled. Tőlem is nap mint nap, azok, akik utána az igy befolyt összeg szétosztásában érdekeltek. :( Gyakorlatilag seggberúgják az ártatlanság vélelmét!
A baj az, hogy valahol saját maguk a gyártók, forgalmazók azok aki az embereket lopásra kényszerítik. Hiszen ki tud elitélni egy mamát minimálbéren, aki szeretné ha a fiát nem csúfolnák ki a suliban, hogy nincs meg neki, nem látta a legújabb legfrissebb gigavirtuális ezmegazt és ezért elnézi, hogy letöltsön. Szerintem ha normális ára lenne egy DVD-nek, akkor sokan megvennék. Ehhez azonban nem kellene belekakulálni a lopások árát előre. Stb. erről már eleget írtam fentebb.
Nagyon jópofa irányzatnak tartom pl. hogy az amazon-on ca. feléérért letöltheted a CD-t MP3-ban, sőt bizonyos zenekarok, énekesek szájtján már a töredékéért. Szerintem a net világa oda fog vezeteni, hogy a kiadók sorvadnak. Nem kell már majd semmi más, mint egy jó studió a felvételhez, ill. egy idő után már az sem. Utána irány a háló!
Addig meg kötelező lesz a tőlünk lopás.

Üdv!
Hédi