Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
a refrén mindig visszatér
2009. október 12. hétfő, 11:04 | Kirsikka   Előzmény

Kedves Csizike!

Alig jutok szóhoz... :) Jól kiakadtál ezen a dominázáson és észre se vetted, hogy nem volt idézőjelben. Nem idéztem. Önálló gondolat volt Tőlem Neked. Semmi több.

És hogy mi váltotta ki? Ez a második cikked, amiben NEM azt írod, hogy némely nők, némelyek..., vagy hasonló, hanem hogy A Nők uralkodnak, de minimum akarnak... és a sokadik cikked amelyben A Nők csinálnak valamit szarul. Említettem már a műmelles témánál is, hogy megvan ennek a jelenségnek a férfi megfelelője is. Csakhogy a felfújt férfi kevésbé mozgatja a fantáziá(da)t, mint a felfújt nő. Ez érthető, mivel férfi vagy, mégis

arra kérlek újfent, hogy inkább azt vizsgáld meg magadban, hogy miért csak, vagy többnyire a nőkben fedezed fel (előbb) a negativitásokat!
Mit nem fogadsz el?

ugyanilyen általánosítás a hárpia miatt ivászat-félrekúrás. Én is ismerek uralkodó nőket, egyszer ütötte meg a férje, repült. Csáó. Válás. Sőt a lányával néha együtt lakom, na ő überuralkodó. Saját bőrömön tapasztalom amit írsz, ne hidd hogy nem értem, mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy ne kívül keresd az okot. Ez a lány nagyon tud szeretni. Persze nem(biztos hogy) Úgyigazán, de az ő útja az alázat tanulás -épp holisztikus suliba jár, kíváncsian várom mi lesz a hatása-, ENGEM PEDIG ARRA TANÍT, hogy ne alázkodjak meg neki, ne támogassam a viselkedését, ne szálljak be az uralkodó-alattvaló hintába. Álljak ki magamért, a véleményemért. Ennyi.

Az, hogy körülötted sok nő akar uralkodni elgondolkodtató, de korántsem jelenti azt, hogy minden nő uralkodni akar. De még csak azt sem, hogy csak a nők akarnak uralkodni. Megintcsak Tolléval jövök, Új Föld, ottvan szépen világosan (megvilágosodottan megvilágítva:)) leírva, hogy miért kell EGYES embereknek az uralkodás és hogy mi van a nőkkel... olvastad... de ugyanúgy kint ragadt a szűrődön, mint másoknak az írásaid. Ez ellen nincs mit tenni. Mindig is így volt, és lesz. Mindenkinek az marad meg, amire épp szüksége van. A pillanatnyi helyén az útján. Max egy-egy gondolat, mint mag bennmarad, és később érik be. Mi másra számítottál?

Amíg nem sikerült megvalósítanunk(!) a Feltétlen Igaz Szeretetet, addig mennek a játszmák. Alá-fölé rendeltség, hiszti, sértődés, számonkérés, magyarázkodás, bármi akármi satöbbi. Ezen nemértem mit nemértesz. Egó, és kész. Kell neki hogy többnek érezze magát, kinek uralkodással, kinek alázkodással, hogy sajnálják. Lényeg hogy vegyék észre, törődjenek vele. Nem Ők csinálják, csak az egójuk marionettjei (nem csak ők! Te is, én is...) Azért vagyunk itt mindnyájan, hogy túllépjünk rajta. A SAJÁTUNKON elsősorban, nem másokén. Ott csak a megértés-elfogadás kell, az vezet a Feltétlen Szeretethez.

Sokszor előfordul, ha valakinek tanácsot adok, csapok a homlokomra, hogy magamnak mér nem mondtam/mondok ilyeneket, ha bennem van, ha tudom? Ismerős? Annyira jó volt az a 4 hatalmi drámás cikk, Te magad válaszoltad meg a kérdést, már ott! szóval nem értem miért kellett ez a két kilométerhosszú magyarázkodás most... meg eleve a kérdés. (és nem úgy értem, hogy nemértem, hogy újra megmagyarázd...)

Jó felismeréseket, és további jó nő-zést! de csak csínján!;)
Szeretettel:
Klára

ui. nem is tudom, írtam-e már valaha ilyen hosszú hozzászólást... :D