Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Sándor! Idő hiányában nem olvastam el a többi
2009. október 11. vasárnap, 22:55 | Zs (útkereső)   Előzmény

Kedves Sándor!

Idő hiányában nem olvastam el a többi hozzászóló véleményét, de vannak gondolataim a kérdésedhez.

Nos az én szemszögemből két felet látok.
Az egyik, aki létrehozza kreativitásának termékét, amelynek pénzben kifejezett értéke van. Ez a szerző, a tulajdonos saját terméke, amely egyben a munkája.
A munkánkért pedig pénzt kapunk a mai szokásrendszer szerint, és azért is, mert ez az az eszköz, amelyből a saját további szükségleteinket, és egyéb pénzzel elérhető dolgot magunkévá teszünk.
Tehát a tulajdonosnak fontos, hogy pénzre váltsa termékét, ha nem adományozza mindössze nagylelkűségből a világnak. Ahogy Gary Craig tette ezt az EFT érzelmi felszabadulás technika c. első könyvével, mellyel megajándékoz mindenkit, aki a módszer érdeklődője, hogy szabadon hozzáférhessen bárki önmaga gyógyulásához, lelki és egyéb gondjai megoldásához. További könyveit, tanfolyamait Ő is "pénzért adja".

Azért pont az Ő neve jutott eszembe, mert nekem nagy segítség volt letölthető kézi könyve, és nagy megkönnyebbüléssel tudom tovább ajánlani barátaimnak, ismerőseimnek a "lopás" legkisebb árnyéka nélkül is, mert közkincs. Gary ugyan is van abban a helyzetben, hogy - anyagi, és belső morális rálátása miatt - szükségtelen számára az első, és a közönség számára legfontosabb könyvéért pénzt kérnie.
Tanfolyamai tele vannak, és rendkívüli betegségekből, fóbiákból gyógyulnak ki a módszert elsajátítók.
Tehát nincs is rászorulva, nem lesz tőle szegényebb, de lesz tőle gazdagabb!
Ugyan is sokkal többen kapnak kedvet a könyve elolvasása után a tanfolyamaihoz...
Ahol gondtalanul hozzájut az Univerzum ajándékához, a pénzhez. Neki nincs vele baja, és fóbiája vagy egyéb más hiányteremtő gondolkodásmódja.

S van a másik részt vevő, az érdeklődő, - mint időnként saját magam -, aki nem minden tekintetben sajátította el a pénz áramlásának gördülékenységét. Ráadásul jelenleg nem egyedül vagyok ebben a helyzetben.
Maga az országunk sem éppen a pénz akadálytalan áramlásáról híres.
Tehát sokkal átfogóbb a kérdésedre adható válasz.

Ugyan is, ha egy ember élete bármely területén megszorul, "szükséget szenved", elkezd gondolkodni. Úgy is mondhatnám kiskapukat keres. Ha szépen akarom mondani, igyekszik kreatívvá válni.

Vagyis, ha valami ott van az orra előtt, s ő belsőleg bármely okból - kicsi, közepes, vagy nagy mértékű okból - úgy érzi arra a dologra szüksége van, akkor igyekszik megoldást találni, megszerezni.
A letöltés pedig már nem is egy ma kitalált "szokás". Az az ott "tanyázik" a köztudatban!
Tehát a belső szükség, a nem láthatóság, a felelősségre vonás szinte abszolút elkerülhetősége, általában nem fogja megérinteni az embereket, akik vágynak arra "dologra" , tárgyra , hanganyagra, egy számukra fontosnak tartott okból.

Ne a morált keresd először az emberekben. Hanem nézd meg: politika mentesen is országunk lakói már 16 évvel ezelőtt is hozzá voltak szokva ahhoz, ami vihető, vigyék.
Ha pedig az orra előtt van, semmi, senki nem akadályozza meg, nem ismerhető fel, nem jelenik meg egy listán, ki honnan tölt le, ugyan miért ne nyúlnának hozzá?!
Szerintem igen nagy naivság ezt feltételezni. ... hogy a macska majd nem issza meg a tejet, mert a gazdasszony tejberizst akar belőle főzni. A macskának a tej kell, a gazdasszonynak is.
Mindenkinek a saját oldalán igaza van.
A macska nem jár boltba, mert nincsen pénze. A gazdasszony meg volt olyan "bolond" - vagy is nem elég körültekintő, lehetőségeknek utánajáró - hogy nyitva hagyta az ajtót, hogy bemenjen a macska....

Nem a moralizálással lehet embereket tanítani, és felhívni figyelmüket egy mindenki számára kellemes egyetemes emberi működésre, hanem pld. példamutatással. Abból is csak az fog érteni, aki hajlandó "venni az adást", mert bármely okból vagy tapasztalásból képes azon a szinten együtt rezegni az alkotóval.
És ha az alkotó maga nem félne attól, hogy meglopják, úgymond a vonzás törvénye szerint nem is tennék. Mert vagy hasonló módon találna megoldásokat szellemi és egyéb termékeinek kiáramoltatására mint, a fent említett Gary vagy nem jelenne meg benne annak a lehetősége, hogy az emberek tőle el akarnak tulajdonítani bármit is, vagy eszébe jutna egy megoldás, ami ennek lehetőségét erőlködés, moralizálás nélkül kizárná.

S miután leírtam véleményem, azt is leírom: - mivel nem értek a letöltésekhez, csak mailek írásához, és a hozzászólások beírásához, így nekem még nem fordult meg a fejembe, hogy mások anyagát illegálisan letöltsem. Ha értenék hozzá, lehet, hogy a fent felsorolt álláspontok miatt megtettem volna.

Összességében, biztos vagyok benne léteznek olyan megoldások, amely nem a szigor, a bűntudat, a mutogatós vádaskodás vagy a lopás elkerülése céljából működőképesek lennének.
Ugyan is lehet azzal a nézőponttal is azonosulni, hogy az Univerzumban semmi sem történik véletlen, és ráadásul mindenre van megoldás /jók és nem jók, köztesek is/, sőt egyszerre többféle is ugyan arra a dologra.

Talán egyszerűbb lenne azt a kérdést feltenni: - Mi lenne, ha rájönnék, eszembe jutna, kiderülne - stb - hány féle módon tudom szellemi és egyéb értékeimet úgy a közönség elé tárni, hogy az számomra meghozza a megfelelő értéket - pénzbeni hasznot - és ők is jól járjanak, a legjobb módon kapjanak belőle.

szeretettel:Zs