Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Táncos lábú
2009. október 09. péntek, 10:18 | Névtelen (útkereső)

Sanyi nem vagyok, de sokat foglalkoztam a lúgos étrend kérdésével.
Először is különbséget kell tenni a szerint, hogy milyen állapotban van az egyed és mióta szennyezi magát. Aki fiatal és nem él extrém, stresszes életet, annak a kiegyensúlyozott táplálkozás bőven elég. Nem is vagyok híve a nagyon tiltó kirekesztő terápiáknak, mert az szerintem nem természetes.
Más a helyzet akkor, ha a teremtmény kissé korosabb dohányzik, iszik, belvárosban lakik és lehetőleg életében nem húzott magára sportcipőt. Nos itt áll be az amit a könyv is javasol. Ugyanis amit 20-30 év alatt elszennyezett az ember fia/lánya, azt nem lehet egyetlen nagymosással kipucolni. Tehát ott igen is egy bizonyos ideig abszolút kerülni kell a savas dolgokat és lúgosítani kell, mozgás, szauna és béltisztítás mellett. No és persze ésszel, mert amikor a test pl zsírszövete (ez persze rád nem lehet igaz) elkezdi visszaadni a 10 éve eltárolt szennyet magából, akkor visszamérgeződhetsz. Tehát itt is mértékletesség.
Mi a helyzet a sportolók és táncosok esetében. Tudni kell, hogy minden megterhelő mozgás savasít. Egy táncos olyan megterhelés alatt van, hogy ott bizony erre ügyelni kell, különben idő előtt tönkre mennek az amúgy is erre predesztinált végtagok és izületek. Ennél jobban a környezeti szennyezés és a tartósan romos lelkiállapot savasít csak. Ha megnézed néha sprotolók arcát, hogy tiszta ragya, hát az attól van, hogy a szervezet ott próbál megszabadulni a felhalmozódott szennytől, amit az extrém megterhelés és a versenystressz okoz.
Amit itt a csajok elmodtak az szerintem úgy van. Meg kell figyelni, hogy mi esik neked jól, de nem úgy, hogy mi az amit nyakló nélkül ennél, hanem mi azt amiről érzed, hogy jót tesz a szervezetednek. Sokaknak segít, ha egy ideig napolót vezetnek arról mit ettek, tettek és megpróbálják az összefüóggéseket kiszedni utána belőle. Érdemes mindíg próbálkozni, egy egy dolgot felvenni az étrendbe, kipróbálni. Figyeld egy darabig, hogy amit eszel az mennyire lúgos, ill. mérd a lúgosságodat.
Szerintem nálad annyiban másnak kellene lenni a táplálkozásodnak mint a "hétköznapi" embernek, hogy te jobban ki vagy téve esetleg a savaknak a fizikai terhelés miatt mint mások. Tehát azért jó figyelni rá. A neten találsz rengeteg táblázatot, hogy mi a lúgos, mi a savas.
Nagyon sokat segít a jó víz, vagy viztisztító, vagy forrás viz lehet a megoldás. Én pl. egy lúgos forrásvizet rendszeresítettem mert sokat mozgok, csak azt iszom. Kerüld a lónyálakat, mert azok valóban csak savat tartalmaznak. A csoda zöld porokról az a véleményem, hogy általában jók. Lehet neked nem. Tehát lehet, hogy megveszed és még rosszabb lesz mint volt. Ugyanis a szervezet az általa megemészteni, vagy hasznosítani nem tudott dolgokat ugyanúgy kezeli, mint bármi más szennyet. Ha meg tudod oldani, hogy értékes, kiegyensúlyozott táplálékot egyél szerintem nem kell zölg trutyit inni. NB, viszonylag olcsóbb árványi porokat is lehet kapni. De válogathatsz olyan extrém lúgos cuccok közül mint a füge, mazsola, spenót, gesztenye és társai, azaz megeheted magában azt amin ezek a löttyök alapulnak.
Bio. Na ez az a kérdés maiben én megadtam magam. Egyik ismerősöm ANTSZ laborban volt, és elmesélte mit találtak a különböző nagyáruházak zöldségeiben. Addig is kacsintgattam a bio felé, de azután elköteleztem magam. Igen, nagyon drága. Elkezdtem kijárni a piacra, ott olcsóbb, jóval. Összeismerkedtem termelőkkel, akik piacon kivül is adnak árut, még olcsóbb. És ha kikalkulálom, hogy pl. méreg drága zöld trutyi helyett biot eszem, még jobban is járok.
Lúgosítani lehet azonban még más módon is. Ott van pl. lúgos sós fürdő, isteni, amikor az embernek el vannak teljesen használódva a virgácsai, de egyébként is javasolt hetente 1-2 szer. Jó dolog még infra szaunázni ami tisztit a bőrön keresztül, vagy az elektródás lábfürdő. Ez utóbbit szokták bizonyos bjuti :) szalonokban csinálni.
Ja, és a cukor. Méreg. Persze nem az ami természetesen a gyümölcsökben van. Használj helyette stévia cseppet, teljesen semleges az ize, és kalória mentes. Az egyetlen egészséges édesitő, nem hiába tiltották ezer éve. Most már van.
De van még rengeteg dolog ezzel a témával kapcsolatban, úgy hogy ha gondolod a kapcsolat alatt ott van az emil cimem, írj, küldök neked egy-két anyagot.

Üdv!
Hédi