Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Én azt gondolom, hogy bizonyos határokon belül tök mindegy, hogy
2009. október 09. péntek, 9:35 | Nagy Edit2   Előzmény

Én azt gondolom, hogy bizonyos határokon belül tök mindegy, hogy mit eszünk.
Nyilván a mindennapos gyors kaják "ártanak", legalábbis ezen a tudatossági szinten. Nem tudom mi történne pl. Buddha testével ha csak hamburgert evett volna 20 évig.:)

Az jutott eszembe, hogy pl. a nagyszüleim a háború alatt fogantak. A dédnagyanyám sokszor éhezett, és ha jutott is valami az asztalra, az nem a modern egészséges táplálkozás által előírt étrend volt. Mégis 5 egészséges gyereket hozott a világra. Nagyanyám most 80 éves, és nem úgy néz ki, hogy hamarosan feladja a szervezete. Persze vannak bajai, de ezek inkább a lelki megoldatlanságainak fizikai kivetülései, mintsem az "egészségtelen" táplálkozás következményei.

Tehát szerintem fölösleges túlspirázni ezt a dolgot, mint bármely másikat. Törődünk a testünk higiéniájával, de naponta béltisztítás stb. nem hogy nem használ, hanem szerintem még ártana is.

Erre is igaz, hogy mindent mértékkel.

Egyébként a szervezet tényleg tudja mire van szüksége, csak figyelni kell, hogy a szervezetem igényli azt a csokit pl. (mert miért ne?) vagy valami lelki kielégületlenséget akarok kompenzálni vele.
Vagy miért kívánom a húst? A benne lévő rezgésre van szükségem (agresszió, mert nyuszi vagyok, vagy nyusziság, mert agrsszív vagyok), vagy tényleg a szervezetemnek kell belőle valami molekula.
Önismerettel, az ételre való ráhangolódással jól nyomonkövethető szerintem.