Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
most a dolgok közösek vagy sem?
2009. október 09. péntek, 1:32 | Cang   Előzmény

Hello Sanyi,

szerintem ha egy dologról már ketten tudnak, akkor az onnantól nem titok. Ha valakinek hozzáférése van a Közös Tudathoz, akkor elég ha bárki tudja, vagy tudta valaha azt az illető dolgot, és máris nem titok. Más szóval hozzáférhető közkincs. Az internet szerintem ugyanennek a durvább analógiája. Ha valaki vigyázni akar a szellemi termékére, akkor tartsa titokban. Sokan meg is teszik ezt.. Ha másnak is fel akarja ajánlani, akkor tegye meg. Ezért egyes esetekben kap pénzt, máskor nem. Mert ez semmi másnak nem a kérdése, csak a pénznek. A gondolataink nem a miénkek, csak úgy megjelennek, jönnek és mennek, sokszor feleslegesen, és néha átjönnek finomabb tartalmak, hogy segíthessünk ezzel másoknak, és elmondhassuk, olyanoknak, akiknek még nincs közvetlen hozzáférésük. Igen, pl. pénzzel ki lehet fejezni a megbecsülésünket az alkotó iránt. Támogatom azt, aki áldást oszt .. ez jó dolog..

Ha kifejezetten kéred, hogy vigyázzunk a szellemi tanításokra, amiket Tőled kapunk, hát természetes, és a legkevesebb hogy ezt maximálisan tiszteletben tartjuk. Vannak olyan tanítások, amik nem szabadon hozzáférhetők, pont a mélységük és az előképzettség-igényük miatt, vagy amiatt, hogy ezt csak avatott tanítótól kaphatod meg, különböző okokból kifolyólag, de ez már messze nem a pénzről szól... Több oktató is kér ilyet mint Te, szellemi berkekben ez egyáltalán nem szokatlan.

De ha a klasszikus internetes letöltögetésről beszélünk, akkor én nem ítélem el azt, aki ilyet tesz. Mert ez csakis üzleti kérdés. Valaki úgy hiszi, hogy valami csak az övé, és akinek kell, az csengessen neki, vagy reklámozza a kis nevét...kapzsiság, dicsőségvágy...LOL méghogy az ÉN gondolatom... haha.. Na ezek azok a dolgok amiket kevésbé tisztelek :-)

Ha sétálok a hegyekben és jóízűen iszom a forrásból, az jó. Ha az előttem haladó turista oda tett egy poharat, és ráírta, hogy 20 forint egy korty, ide kérem csengetni, akkor jót röhögök, és aztán iszom :-) Mi a miénk? semmi a világon.. szerintem sokkal inkább mi vagyunk Valakié :-)
szép napot!
laczika.