Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Halál-álom
2009. október 09. péntek, 0:14 | Aditi   Előzmény

Kedves jhony6723 !

Az álmok a tudatalattink üzenetei.

Épp azért vannak, hogy felhívják a fegyelmünket valamire.

Ezt azért írom, mert nem kell félned. Ha még élsz, akkor minden oké. És amíg élsz. Aztán, ha már nem, akkor meg azért.

Lehet, hogy ezt is üzente az álom?

Mindenesetre az álmainkat általában magunk tudjuk megfejteni. De az ilyen álmok megfejtéséhez idő, és türelem kell.

És szeretet.

Ne félj, mert az álmod miatt nem fogsz meghalni, az biztos. És szerintem nem is akar ilyesmire figyelmeztetni. Főleg, hogy ilyen régóta álmodod. Arra utal, meg kell értened ezzel kapcsolatban valamit.

A halállal, az élettel, és a megtisztulással kapcsolatban. Az elengedéssel, és a megbocsátással.

A hal te vagy. A sirály a halál angyala. A kapu a fizikai sík elhagyása, az élet elengedése. Az őr talán az őrangyalod, aki visszaküld, hogy elbúcsúzhass, mert tanít a szeretetre.

A tűz megtisztulás. És a búcsú és a sírás is erre utal.

Tisztítsd meg magad a haragodtól, a rossz érzelmeidtől. És bocsáss meg magadnak és másoknak, még ha nem is értenek téged.

Én nem tudom helyetted megfejteni, de fejtettem már meg sajátjaimat, és tapasztalatom, hogy türelmesnek kell lenni.

Amíg idegeskedsz, nehezíted a dolgodat. És a végén még az idegesség öl meg...

NE FÉLJ.

És keress olyan segítőket (mindegy, h pszichológus v nem), aki nem megszabadítani akar az álmaid alól, hanem segít feldolgozni, aki figyel és szeretettel van feléd, nem csak a pénzért hallgat meg.

A témával kapcsolatban azt tudom neked mondani, hogy mostanában úgy látom globálisan porondon van. Az én életemben is.

A halál az élet elengedése. Az életet elengedni csak szeretetben lehet, akkor nincs szenvedés. Ehhez kell a tudatosság, hogy az életed ajándék, te magad pedig egy tudatos lény vagy, aki felvette a földiséget, az egész életét, mint egy szerepet, egy ruhát, és maga szabad és tökéletes, végtelen, időtlen és határtalan.

Ezt onnan tudatod, hogy megélheted a katarzisaidban, a meditációidban, vagy "csak" a létezésed által. A vágyaidban, a jóságodban, a türelmedben.

Ha belegondolsz, az életnek csak a halállal együtt van értelme, a kettő kiegészíti egymást. Mert ha képessé válsz az életed és minden javad, szeretted ajándéknak tekinteni, magad, a tested is, és minden egyes itt töltött perced, a szeretet végtelenségének érzése áraszt el, aki te magad vagy, és már nem esik nehezedre megélni a halált.

És éppen ezért: az, akinek nem esik nehezére megélni a halált, mert az életéért feltétel nélkül hálás, és perceit örömben éli, az él csak igazán jól.

Amíg félünk a haláltól (akár tudjuk, akár nem-tudatos bennünk ez a félelem), addig mindig csak várunk és vágyunk a boldogságra, és folyton függővé tesszük valamitől. Tudat alatt menekülünk a gondolattól, hogy egyszer az egész véget ér, mert ragaszkodunk javainkhoz. De mihez ragaszkodunk? Ahhoz, ami por lesz és hamu?

Saját magunk vagyunk a boldogtalanságunk forrásai.

Vagy a boldogságunké, ha úgy döntünk.

Egy dolgunk van: boldogan élni. Élvezni, szeretettel, hálával lenni az élet iránt.

És akkor nem kell félnünk a haláltól, sem semmilyen démontól, sem semmilyen tűztől.

A szeretet tüze mindent felold mert a szeretetből van minden.

A halál az örök, a szabad élet. Valaminek a lezárása, de egy új kezdete. Megtapasztalható egyik a másikban mint az napban a napszakok.

Épp ma este éltem át, hogy lefeküdtem a kisfiam mellé altatni, és a fáradt testem elnyújtva arra gondoltam, és átéreztem: milyen szép is elaludni! Átmenni az elpihenésbe, az elcsöndesedésbe, az feltöltődésbe. Olyan, mintha meghalnék kicsit. Olyan szép, és végtelen Olyan csendes és ölelő. Olyan boldog.

Ezért mondják a filozófusok, hogy az élet egy álom, amit álmodunk. És a halálban felébredünk az álomból.

A Stonehenge-hez pedig menj el szerintem. De főleg nyugodj meg, és meg fogod találni a válaszokat.

Ne az agyaddal keresd. Azt csak az élmények elemzésére használd. De szerezz élményeket, hogy legyen mit megérteni. És ne félj, hogy szerezhess élményeket. És bízz hogy a Mindenség elhozza neked a megoldásaid, ha hagyod, ha keresel, és nem félsz, mert így működik. Bízz, hogy ne félj.

Nem vagy egyedül!

Szeretettel!

Namaszte