Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
tiszta tudatállapot
2009. október 08. csütörtök, 20:05 | jaguar   Előzmény

"Drogokkal mennyire TISZTA a tudatállapotod????"
- bizonyos drogokkal a legtisztább. Mostanában egyébként engem a lájtosabb, koncentráció fokozó drogok kezdenek foglalkoztani, olyanok mint a guarana, ginseng, kola nut.

Apropó, találtam egy cikket éppen ma, miközben a guaranára kerestem rá:
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=248&cikkid=14757&oldal=2

Aszongya, kávéról van szó:
"Egyesek alternatívaként guaranát, ginzenget, ma-huangot használnak, melyek közül a mérsékelt ginzeng-fogyasztás még megengedhetőnek mondható egészséges emberek számára, de a többit teljesen mellőzni kell. (...) Koffeintartalmúak a guarana, kola nut, green tea és maté növények: ezeket ismerni, de általában kerülni kell. (- azt elárulná valaki hogy mégis miért?? viszonylag rendszeresen mérgezem magam zöld teával és matéval, mi lesz a következménye?) (...)
Amennyiben valóban nagy szellemi vagy fizikai igénybevitelnek vagyunk kitéve, a gyógyszertárakban kapható L-glutaminsav és L-aszparaginsav aminosav tartalmú Reergin készítmény segíthet; levertségünket, fáradtságunkat az L-tirozin tartalmú Tyrosine készítmény csökkentheti, a stresszhelyzetek elviselését javíthatja.
(- aha, szóval a természet rossz, a gyógyszeripar viszont jó, így van, kedves Kevevári M. Katalin - akitől idéztem? Ezt én nagyon érdekesnek találom..)