Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
nehézségek
2009. október 08. csütörtök, 21:44 | aamate (útkereső)   Előzmény

Kedves Bochecha!

Nem akarom, hogy ez a blog rólam szóljon, rövid leszek.

Azt hiszem az elengedés fizikai része az ürítés lenne. Elengedni a mérgeket, salakanyagokat. Pl. annak van szorulása, aki túl sokat töpreng, aggodalmaskodik a dolgokon. És a másik, akitől túl gyorsan megy el: nem emészti, nem dolgozza fel...csak átmegy rajta. Nekem nem voltak ilyen gondjaim. Ezért feltételezem, hogy az elengedéssel olyan nagy bajom nem lehet.
Igazán nagy álmaim már nincsenek az életben, amik ne valósultak volna meg. Hiszen a feleségem és a fiam a mindent jelenti nekem. Szóval rajtuk és egy-két emberkén kívül nem félek elengedni semmit és senkit. Ráadásul nyitott elmét kaptam a sorstól: eljuthatott hozzám a Mahabharata, Ramana, Papaji, Buddha, Huszti Sanyi, Radnóti, Weöres, stb. szava.

A nem fizikai rész a cigaretta. Lelkileg kötődöm hozzá. Egy meditációban egyszer előjött az apám, akinek nem kellettem, mert nem hasonlítottam rá. El is váltak. Anyám (csak egy pillanatra,de csúnyának tartott), mert ráncosan születtem. Nem neheztelek egyikre sem. Ők akkor ott tartottak, ahol. Mikor rájöttem, anyám sírt, mert úgy érezte: ezt sohasem tudom meg. Ezerszer megbánták, de felnyitottam a szemüket: vállalniuk kell, hogy ott és akkor ez jött és kész. Én nem haragudtam rájuk. Magamra inkább.

Szóval ezt vizsgálva szintén a cigaretta miatt, rájöttem:azért akarom elpusztítani ezt a testet, mert nem kellett senkinek...akkor. Ha az apám és anyám ezért érzett irányomban így, akkor miért éljek...gondolhattam belül.
Persze ezt feldolgoztam. Azóta gyönyörű feleséget és egészséges, tényleg jóképű kisfiút adott az élet, aki úgy szólít: apa.

Hajni840203
Szégyen ugyan, de 18 éve vagyok kapcsolatban a cigarettával. Még nem vagyok 30 éves kívül...
Hogy mi adhatna célt nekem is?
Hatott rám hasonlóan így egy babuci, aki feleségem pocakjában figyelt rám. Látva a szívdobogását, egyből 10 szál alá mentem és éreztem, képes vagyok rá.
Aztán egy este, amikor elment a baba, majdnem engem kellett kórházba vinni, mert 180-al csápolt a szívem. Mindez úgy, hogy figyeltem magam belülről. Mintha nem is velem történne, de mégis én éreztem mindent. És kezdődött minden előröl.