Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hajni840203 képe
nem volt könnyű letenni
2009. október 08. csütörtök, 16:39 | hajni840203

Bár csak 5 évig dohányoztam, mégsem volt könnyű letenni a cigarettásdobozt. Többször is próbáltam kevés sikerrel. Az, hogy ártok vele az egészségemnek kevés indok volt, és amikor alig volt pénzem akkor is összedobtam 1-1 dobozra valót. Voltak még ötletek, hogy miért tegyem le, de 1-2 napnál tovább nem bírtam. Aztán egy nap megtudtam hogy terhes vagyok, attól a naptól többé nem gyújtottam rá. Hozzátenném a páromnak is sikerült letennie egy hónap múlva.
A legnehezebb ellenállni annak a "hangnak" aki azt mondja "gyújtsunk rá". Nagyon nagy akaraterő kell hozzá, anélkül nem megy, és persze nem árt ha van valamilyen ösztönzés -a mi esetünkben a kisfiunk egészsége.
2,5 éve nem gyújtottam rá semmilyen cigire, de a "hang" azóta is megszólal néha -bár már nagyon gyenge és halk, az akaraterőm viszont annál erősebb. Nem tudom, hogy a nikotin függőséggel mi a helyzet, én inkább "szertartás" függő voltam. Nekem az élvezet maga a mozdulatsor volt:elővenni a dobozt, kivenni egy szálat majd lassan meggyújtani, és figyelni ahogyan a West Ice hideg füstje végighalad a légcsövemen. Közben gyönyörködni a cigaretta végén aranyló parázs fényében és a lassan gomolygó füst játékában...

Egy kis jó tanács neked aamate, talán segít: határozd el, hogy erősebb vagy a "hangnál"!

további szép napot mindenkinek :)