Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Baj
2009. október 07. szerda, 9:09 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Gondolom az az bajunk,hogy nem élünk az itt és most-ban.A világ melyben élsz az itt és most.Tulzottan sokat agyalunk.Ez a rengeteg agyalás nemengedi,hogy az itt és most-ban.....azaz a TE saját világodban élj.
Nem ott vagy ahol a gondolataid.És a világ nem ott zajlik ahol a gondolataid,hanem ahol a tested van.
Gondolatban már a munka végén járunk,holott még el sem kezdtük.Reggel már az estére gondolunk,ezzel a reggelt nem éljük meg......kimarad az életünkből......csak tuléljük.Este meg már a reggelre gondolunk,ahol még messziről sem vagyunk....kimarad az életünkből.Vagy a multban vagyunk.Vagy álmodozunk.És így csak akkor vesszük észre az életet amikor már meg kell halnunk."jé,én nem is érkeztem élni"mondjuk 80év elteltével.A jelen az a világ melyben élsz.
Van egy mondás,melyet egy picit korrigálok,így hangzik:
"eltelnek és eltünnek napok,majd észrevesszük,hogy soha nem volt időnk nemgondolkodni...aki nem meditál nem lehet bölcs"
Gondolom már mindenkivel megesett,hogy túlzottan agyalt egy témán és mégsem született eredmény.
Miért?És amikor később nem is a problémára gondolunk,a semmiből jön a megoldás.Miért?
Nem érdemes a távoli jövőnkön agyalni,az itt és most-ot kell megélni,és a jövő magától megoldódik.
Így az UT-at mit keresünk,nem magunk előtt kell látnunk,hanem a talpunk alatt érezni.És az Út-bármerreis lépj,a lábod alá jön.Ne keresd az UT-at,érezd az ITT és MOST-ban.
Tegnap említettem a "TUDATOSAN NEM CSINÁLNI SEMMIT"-szabályt amit most nem részleteznék. nagyon szép magyarázat van két nagyon rövid és bályos könyvecskében melynek címei:
MICIMACKÓ és a TAO
MALACKA és a TAO
Ezek felnőtt könyvek,ha a címei mást sejtetnek,amúgy ezek már antikvár könyvek,egy nap alatt elolvashatók.....de,ha meg is akarod érteni szánj rá több időt.Ebben a könyvben ezt a tudatosan nem csinálni semmit az író..........wu-wei nek írja.Mindeki számára melegen ajánlom.