Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Én úgy szoktam le kemény, láncdohányosként, hogy amikor
2009. október 06. kedd, 21:21 | Szabó_Péter

Én úgy szoktam le kemény, láncdohányosként, hogy amikor szétköltöztem egy régi ismimmel, akkor nem igazán volt pénzem cigire, és nem is voltam olyan környezetben, olyan emberekkel körülvéve, akik dohányoztak.... az első 3-4 nap kegyetlen pocsék volt.... kívánta a testem a nikotint.... Aztán telt múlt az idő és nem hiányzott... olyan 1 hónap után, amikor eljött egy olyan időszak, amikor megkívántam.... de akkorra már a testem nem kívánta, csak az elme és szívtam vagy két slukkot és a tüdőm majd ki köptem... huh! És az a két kívánás közötti idő nőtt és most már nem hiányzik!

Viszont!Nem korlátozom le magam, hogy soha többé.. Mert ha úgy alakul, akkor talán szívok cigit...

Ami nem hiányzik, hogy érzed, ahogy a méreg terjed szét a testedben és kegyetlen rosszak a kísérőtünetek... a Reggeli tüdőkiköpő köhögések/fuldoklások... a fájó gyomor a sok cigitől.... hidegrázás, amikor nem kívánod, de csak már azért is.... :)

Két tényező, amit minden dohányosnak kerülnie kell, ha valóban le akar szokni... Sör! :) Első korty sör és már gyújtassz is rá, ha dohányzol.... :) Második meg a vizuális ingert keltő dolgok eltüntetése.(hamus, gyújtó, stb)

Amíg testi szinten nincs túl valaki dohányos az undoron, addig nem kísértse magát a nem gyújtok rá-val, mert pont emiatt fogja megkívánni! Gyújtson rá, ha akar, csak tudatosan.... :)

Szóval, megtiltani magunknak egyenlő a nem akarok leszoknival!

Drasztikus holnaptól abbahagyom, szerintem akkor jó, ha csak Te egyedül vagy cigis és van kb 1 heted a tisztulásra, különben a munkanapok hosszúak lesznek! :D :)