Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Ez mestermunka volt...
2009. október 02. péntek, 14:09 | hermess   Előzmény

De nem mondtál semmit a Fejlődés önzése észrevételemre a Diákhitel hozzászólásban...

A pénz, vagy elmaradt haszon ugyanolyan energia, mint a teremtő tudati energia, amit beleteszünk a kitermelésébe. Két különbség van:

- A pénzenergiát fel lehet halmozni, és másokat kizsákmányolni vele, a tudati energiát nem lehet, mert minél több van belőle, annál inkább szétáramlik

- Tudati energiát lehet korlátlanul pénzenergiába konvertálni, de fordítva csak bizonyos határokig megy: pénzzel bármilyen munka kiváltható, még tán egy kis egészség is szerezhető, de belső békét, lelki örömöt, szeretetet már nem vehetünk rajta.

Vagyis, ha az energiacsere egyensúlyára vigyázunk (legyen az pénz, vagy tudati energia egymással szemben, vagy keveredve - mindegy) a kétoldalú kapcsolatokban, de főleg abban, hogy amennyit elvesz valaki a közösből, annyit vissza is tegyen, az a lehető legközelebb van a szellemi törvényekhez.

Az emberi törvényeket ez persze sértheti, és a kétoldalú ügyletekben időlegesen hátrányt okozhat. De a karmikus tartozások is késéssel rendeződnek, és nem biztos, hogy ugyanazzal a lélekkel szemben.

Mit szóltok hozzá? Én is csak gondolkodom...