Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem értitek, miért is kardoskodok a törvények betartása mellett!
2009. október 02. péntek, 12:39 | Huszti Sándor -...

Azt hiszem, nem értitek, miért is kardoskodok a törvények betartása mellett!

A törvények, - akár jók, akár nem, - a rendet képviselik, és arra hivatottak, hogy szabályokat adjanak azoknak, akiknek nincsenek belső szabályaik, értékrendjük, ítélkezésük, mert már nem hallják a lelkiismeretük szavát.

Ezeknek az embereknek, hogy ne éljenek káoszban és ne kövessenek el olyan dolgokat, aminek a visszahatásától később majd szenvedniük kell, szükségük van erre a segítségre, amíg megtalálják a belső útjukat, hangjukat.
Ha egy törvény rossz, vagy a kizsákmányolásodra irányul, azt azért érdemes még így is betartanod, mert ezzel nyilvánítod ki, hogy jogkövető vagy, becsületesen akarsz élni.

Következetesség

Ez a szabályokat betartó magatartásod ad egy olyan lelki fegyelmezettséget, következetességet amelyre szükséged van akkor, amikor felelősséget kell vállalnod a tetteidért, szándékaidért.
Ha nem vállalod a felelősséget, a karma hatása akkor is elér, csak akkor nem vagy nyitott a tanítás befogadására, így nem tanulsz belőle, újból elköveted azt a hibát.

Vagyis amikor belátod, hogy jobb felelősséget vállalni, mint elzárkózni a visszahatás elől, akkor már könnyedén bevállalod azon törvények és szabályok betartását is, amelyeknek most még nem látod be az értelmét!

Nem az a lényeg, hogy az adott törvény mennyire van helyén, hanem az, hogy Te hogy állsz hozzá a szabályokhoz!

Ha képes vagy azokat betartani, akkor képes vagy más dolgokban is betartani, megtartani az utat és nem a saját kényed-kedved, elméleteid szerint élni.

Egy önmegvalósított sem buzdította arra a követőit, hogy lépjék át a földi törvényeket! Vajon miért?
Pedig Ők aztán tökéletesen látták, hogy milyen igazságtalanságok vannak a rendszerben.

Problémamegoldás

Ha igazságtalanságnak érzel egy törvényt, akkor az számodra egy probléma, amelyet két módon lehet megoldani: elfogadással vagy változtatással.

Az elfogadásnál elfogadod, hogy miatta hátrányt szenvedsz, és befogadod az ebből fakadó érzéseket. Az esetek nagy részében ezt kell alkalmazni, mert itt van elakadásod.

Azért jelent meg az a törvény az életedben, hogy rákényszerítsen erre az elfogadásra. Hiába is próbálnád megváltoztatni vagy kikerülni a helyzetet, az újra meg újra visszajön, amíg el nem fogadod, amit el kell!

Az esetek kisebbik részében viszont a változtatás az út. Ilyenkor fellázadsz és kinyilvánítod, hogy Te nem veted alá magadat ennek a törvényeknek, mert nem tartod azt helyesnek! Ekkor pontosan az önérvényesítést kell gyakorolnod, hogy kiállj magadért, meg tudd védeni a határaidat.

Hogy mikor melyik eszközt kell alkalmazni, arra rá kell érezni vagy ki kell próbálni mind a kettőt.

Elkerülés

Az elkerülést, a törvény csendes kikerülését - véleményem szerint - csak egészen speciális helyzetekben kell alkalmazni, amikor éppen ez a lélek tanulni valója.
Aki minden helyzetben ezt alkalmazza, az tulajdonképpen a problémát próbálja elkerülni, a szembesülést akarja megúszni!

Olyan ez, mint amikor egy rossz házasságot úgy próbál kezelni az ember, hogy nem beszél róla, nem adja jelét, hogy nem érzi benne jól magát, de közben folyamatosan megcsalja a házastársát.
Ugyan próbálkozhatna a problémák belső feltárásával és elfogadásával, vagy válással (változtatás) is, de Ő egyiket sem meri választani. Inkább sunyi módon hallgat a problémáról és kikerüli a rendszert, átlépi a "határokat".

Vajon ez a megfelelő hozzáállás? Ettől fog megoldódni a házassága?

Ugye nem?!

Ha sem elfogadni nem akarjátok a törvények betartásának következményeit (drága termék, nem lesz a Tied,...), sem fellázadni vagy változtatni nem mertek, akkor Ti tulajdonképpen most megcsaljátok, becsapjátok a saját házastársatokat, amely nem más, mint a többi ember, akikkel együtt élsz ezen a bolygón!