Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Átmenet
2009. október 02. péntek, 21:52 | hermess   Előzmény

Egyetértünk, kedves Aditi. Csak Te arról írsz, ami lesz, vagy aminek lennie kellene, én meg az ÁTMENETRŐL, abból ami volt, és amiben vagyunk jelenleg.

Értem, hogy húzó hatásnak, példamutatásnak kell lennie, hogy valami felé elmozduljon, változzon az emberi tudatosság. Szerintem ez a különbség nem lehet annyira nagy, hogy érthetetlen, idegen legyen az átlag számára, mert így kevesebb hatással van rájuk... Ha nem a rendszer játékszabályai szerint élsz, az kivet magából, és nem marad semmi esélyed a változtatásra. Nem vagy "kénytelen", csak az adott közegben elveszíted a működőképességed lehetőségét. Vagyis átmenetileg a számunkra nem látok más megoldást, mint pénzben is energiát cserélni és a pénz nélküli üzemmódban is működni, de törekedni az utóbbi felé.

A legnagyobb függőségünk az elektromos áram. Amit ugye pénzért adnak. Lemondhatsz róla, de akkor hogyan fogsz blogolni? Tehát valamiképpen pénzenergiát is kell konvertálnod, ha elakarod a gondolataidat sok emberhez juttatni.. Igaz vannak régi módszerek - füstjelek, vagy a tam-tam módszer... Valahol halottam-tam-tam...:)

Csak érdekességként írom ide, hogy annak idején a SzU-ban elérték azt, hogy a közérdeket, csoportérdeket elsőbbrendűnek fogadják el az emberek, s a saját érdekeiket másodjára hagyják. Ez benne volt a közerkölcsben. Más kérdés, hogy ki mondta meg és milyen célból azt, hogy mi a közérdek... de sikerült elérni!

Olyan is volt, hogy például becsületkassza működött a tömegközlekedési eszközökön: bedobták a pénzt egy átlátszó tartályba, és kézzel letekerhettek egy gurigából annyi jegyet, amennyi pénzt bedobtak. Biztos volt visszaélés is... de mekkora a nevelő hatása egy ilyen megoldásnak, és hogy egyáltalán eljutottak idáig! Állítom, hogy nem volt ennyi bliccelő, mert aki dobott és letekerte a jegyét, az odafigyelt arra, hogy más is dobjon és tekerjen.

És nem volt egy bonyolult elektronikával felszerelt, drága automata... ami mellett még három fizetett ellenőr is áll, hogy valóban lekezeled-e a jegyedet.

Vagy például az átkosban csak jó híreket, munka sikereket közöltek az újságban, tévében, moziban... Volt egy húzó, emelő hatása, kár lenne tagadni. Más kérdés, hogy emellett elhallgattak sok más dolgot. Ma meg csak negatív híreket hallani mindenütt, minél véresebb, minél botrányosabb, annál inkább. Ennek is van húzó hatása... Lefelé.

Valahol a kettő között van egy ésszerű megoldás, amit ki fogunk alakítani, s aminek nem maga a pénz, hanem a haszonelvűség a legnagyobb akadálya. Ebből kinőni pedig csak tudatváltással lehet - egyetértünk!

Bocs, kicsit nosztalgiáztam.