Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Egy húron pendülünk
2009. szeptember 30. szerda, 14:55 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Igen, Eszter valami ilyennek vagyok én is a híve. Úgy gondolom vagyok már ott, hogy a belső igazságérzetemre hallgassak.
Megbocsáss Sanyi, de nem értek egyet azzal, hogy a törvényeket akkor is be kell tartani ha szarok. Már ha a Btk-ra- Ptk-ra, MTK-ra gondolsz. A szellemi törvényeket kell betartani és amikor a kettejük között disszonancia van, akkor kell a belső hangra hallgatni. Az, hogy van akinek ott valami más is lakik még, az az ő dolga.

Igen tenni kell az olyan törvények ellen amik eleve abba az irányba tuszkolnak, hogy lopj. Na ez az amit még nem találtam ki, hogy hogyan. Szerintem sokan vagyunk így. Addig csak szurokolni tudok annak aki bizonyos esetekben letölt, lop, hiszen semmi mást nem csinál mint "helyre állítja az egyensúlyt", mert neki sem jutott még más az eszébe. Valaki kapzsi volt, egy másik meg lopott tőle, így van az ha valaki kapzsi.

Tudod, valahogy úgy vagyok ezzel, hogy nap mint nap átlépem csak egy pár méterre vagy a záróvonalat, vagy a sárga lámpát, zebra mellett megyek át, stb. Ha tudatosan csinálom, úgy hogy azzal másnak ne okozzak hátrányt, és magam is épségben maradjak, akkor vétettem ugyan egy olyan szabály ellen amit oda nem figyelő nótorius kocavezetők és tétova gyalogosok miatt hoztak, de egyébként nem történt más mint hogy a legnagyobb külső és belső harmóniában haladtam az utamon.

Egyébként érdekelne, hogy mi van akkor, ha mondjuk - és ez nagyon gyakran előfordul - hoznak egy hülye törvényt, amit valaki hozzám hasonlóan nyakaska nem tart be. Majd rájönnek, módosítják a törvényt. Akkor most én átmenetileg pl. loptam és visszamenőleg rehabilitálnak? Vagy nem is loptam mert hülyeségeket írogattak egy minisztériumban. Szóval én maradnék a saját lelkiismeretemnél, ha felmerül bennem a kétség, hogy maga atörvény lop.

Üdv!
Hédi