Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
A prédahasonlat kicsiholt pár kérdést : 1 . Miből gondolod ,
2008. október 05. vasárnap, 0:33 | fehercsongor   Előzmény

A prédahasonlat kicsiholt pár kérdést :
1 . Miből gondolod , hogy a halálod nem az elejtésed ?
2 . Honnét tudod , hogy a betegséged , leépülésed előtte nem az űzés , becserkészés ?
3 . és lehet , hogy te vagy a vadász is egyben ? Üdvözlettel : felacso
U . i . : Nem tudom mi az igazság . A legutolsó változat amit a fogalom értelmezéseként megkaptam : azt mondta , hogy az igazság az , hogy mindenkiben egy isteni szikra ragyog . / átdereng , pislákol ? / Ebből azt szűrtem ki , hogy a bennem rejlő isteninek ( amíg eggyé nem válok vele ) egyszerre vagyok börtön és lehetőség , és amíg ez be nem teljesül , addig százszorosan szenvedek . De ez túl elvont .
Saját megközelítésben annyit érzek , hogy az igazság valahol a valóságra vonatkozik ,egy arról alkotott helyes , vagy kevésbé pontos kép . Ha a valóságot tudattól függetlennek akarjuk tapasztalni , akkor keresni fogjuk azt az egyetlen képet , amely ezt fedi . Ha viszont mi teremtjük , akkor csak a teremtés , mint lehetőség tűnik a tudattól függetlennek , megváltozhatatlannak , valósnak , vagyis igazságnak .
Visszatérve a prédahasonlathoz : A prédaállat nem prédalétként éli az életét . A pusztulás egy módját kínálja neki a ragadozó . Valamelyik képzeletdús regényben olvastam , hogy Marsot " uraló " idegenekre hárult az az isteni feladat is , hogy érintésükkel a halálba segítsék az ezért eléjük járuló gyógyíthatatlan betegeket . Másrészt az oroszlánnak a saját táplálkozási módjával kapcsolatban nincs szabad akarata , és így az emberi léttel együtt járó szabad akarat erkölcsi választási kényszerei nem kérhetőek számon rajta .