Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Tévedés
2009. szeptember 29. kedd, 15:50 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Bocs, de én nem arról beszélek, hogy nem lopás az eltulajdonítás, hanem hogy mi az amit meg tudok érteni, mi az amit lopásnak tartok ugyan, de látom az "értelmét". Vagy ha úgy akarom, akkor szimpatizálok vele. Mert én magam gyáva vagyok, vagy csak tehetetlen és nem tudom elérni, hogy nem lopjanak meg nap mint nap. És ezért megértem, hogy aki csal, kapzsi attól lopnak. És ez így van jól.
Mert igen is meglop aki a CD árából másnak osztogat
Meglop az állam, amikor két évre előre kell adót fizetned egy olyan tevékenységért amit valószínűleg nem is fogsz elvégezni. Majd ezek után ezt a pénzt nem a közre fordítják, hanem elviszik delevarba.
Mert meglop a kiadó, amikor más kárát is az én áramban érvényesíti.
Tehát nekem azzal van bajom, hogy nem tudom hogyan lehet lopás nélkül elérni, hogy tőlem ne lopjanak.

És meg tudom érteni, hogy az emberek többsége átlagol. Megsaccolja, mi az amit ellopnak abból amit beszednek tőle valamilyen címen, majd kiegyenlíti saját maga.
Az túl egyszerű lenne, hogy akkor ne vedd meg. Vagy adócsalónak titulálok valakit. Milyen értelemben? A törvényiben? Lehet! De ha a törvénnyel csalnak, akkor viszont nem.
Láttam valamelyik nap egy nagyon szép riport filmet, ami valahol ide passzol. Adva van egy nő, aki férjhez megy a világ végére egy másik tartományba. Együtt laknak a férj szüleivel, ahol hamar beáll a szolga-feleség szituáció. Közben lesz két gyerek. A csaj egy pár év múlva nem bírja, elválik. A férj lefizeti a pszichológust ezért a gyerekeket neki itélik. Már a láthatást sem tartja be a férj, állandó a perpatvar. Ekkor a biróság úgy ítél, hogy ha a csaj látni akarja a gyerekeit, akkor a férj biztositson számára helyet, és a gyerekeket csak a férj közelében láthatja. A gyerekek közben roncsokká váltak. A csaj az egyik séta alkalmával gondol egy nagyot és lelép. Azaz ellopja a gyerekeket. Éveken át bujdokol velük Németországban, hamis papirokkal élnek, sokszor lukakban laknak, de boldogok. A csaj szépen rendbehozza a gyerekeket és minden lehető legundorítóbb munkát elvégez, hogy a gyerekei épségben nőjenek fel. Ez a mai informatikai korban elég necces cselekedet. Persze közben letartóztatási parancsot adnak ki, körözik, stb. Évek után lebukik, mert feleségül megy valakihez. Mikor szakértőhöz kerül a téma, kiderül az apa alkalmatlansága, kegyetlensége a gyerekeket elveszik tőle. Az anyát egy év nyolc hónapra itélik felfüggesztve. Mivel békés házasságban él, a gyerkeket nem veszik el tőle. Tehát ő végig tudta, hogy az amit csinál az irott törvények szerint bűncselekemény. De nem az "anyai" törvények szerint. Tudatosan vállalta, hogy bűnöző legyen, hogy a gyerekei épségben nőjenek fel, ne terror alatt. Elvállalta, hogy büntett előéletű legyen, nyomorogjon. A végére kvázi helyreállt a világ, mint a mesében. Na ez az amire azt mondom, hogy lehet ez bűncselekmény, de egyetértek vele, elfogadom. Mert a jog az nem az igazság.

Üdv!
Hédi