Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az ABC-ben is nyugodtan lenyúlhatjuk a drága szalámit?
2009. szeptember 29. kedd, 14:44 | Huszti Sándor -...

Mindannyiótoknak válaszolnék, mert sok dologban egyetértetek:

1. Jaguar, Te magad írod, hogy egy nyugat-európai polgár azért nem tölti le illegálisan, mert meg tudja fizetni.
Vagyis úgy gondolod, hogy amit nem tudsz kifizetni, illetve túl drágának tartod, azt elvenni nem bűncselekmény, csak érdekérvényesítés?

Akkor az ABC-ben is nyugodtan lenyúlhatjuk a drága szalámit, mert nem lenne szabad olyan sokat kérnie érte a Pick-nek?

2. Azért nem érzel lelkiismeret furdalást az illegális letöltés miatt, mert abban nőttél fel, hogy ezt szabad, hiszen megtehetem.

A gyerekek is úgy tartják, hogy ami nincs valakinek a kezében, az senkié sem, vagyis elvehető! A cigányok meg Jézus szögeire fogják, hogy nekik szabad lopniuk. Nem is éreznek lelkiismeret furdalást, amikor ellopják más terményét!

Ezt nem enyhíti az sem, hogy mennyi pozitív karmát vonz be a jogtulajdonos, hiszen akaratán kívül segített a szellemi fejlődésben.

Nem érzitek, hogy már megszoktátok a lopást és most fáj beismerni az igazságot, inkább megmagyarázzátok?

Vajon ha a Te munkádat, szolgáltatásodat, vagyontárgyaidat használnák, másolnák az emberek ellenszolgáltatás nélkül, akkor is ugyanilyen elnéző lennél? És vajon mikorra halnál éhen?

Javasolnék Nektek egy meditációt: Éld meg, hogy a mai naptól kezdve bármit teszel, bármid van, azt mások szabadon használják, elveszik, de soha nem adnak érte semmit sem! Képes vagy feladni a birtoklás tudatlan kényszerét? Mikorra borulsz ki? Hány napig élsz?


3. A zeneszerző, a programozó, vagy Huszti Sanyi mind azért dolgoznak, hogy pénzt keressenek. Ha nem fizetsz nekik, akkor ugyanúgy meglopod őket, mint ha bementél volna a lakásukba és ellopsz tőlük valamit!
Az elmaradt haszon ugyanúgy veszteség számukra, mint amikor a már megszerzett hasznot veszi el tőlük a tolvaj.


4. A termék természete, - hogy az tárgy, szolgáltatás, fizikai munka, bitek halmaza, vagy információ - nem befolyásolja a jogi hátterét. Az előállításáért, elvégzéséért, polcra kerüléséért fizetni kell, ellenszolgáltatást kell nyújtani.


5. De nem annyit, amennyit Te gondolsz, hanem annyit, amennyit kérnek érte!

Ha azt sokallod, akkor vagy keress több pénzt, hogy meg tudd fizetni, vagy add fel a birtoklási vágyadat és ne vedd meg!
Frappánsan mondhatnánk azt is: "Ha nem tudod kifizetni, akkor biztosan nincs is rá szükséged! Ha szükséged lenne rá, akkor biztosan adna az élet elég pénzt, hogy megvehesd!