Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
"arra használják, hogy lelkiismeret furdalást okozzanak vele"
2009. szeptember 28. hétfő, 23:04 | jaguar   Előzmény

Ezt én is így érzem, ahogy 'Utam' írja csak eddig nem gondolkodtam rajta.
- Más az amikor az ember mondjuk bliccel, ott tényleg van lelkiismeret furdalás, egy nyomasztó érzés még utána is. Erről le is szoktam az utóbbi években. De hogy egy kalap alá vegyük azt, hogy akkor én ezekszerint az utóbbi 15 évben nap mint nap lopnék filmeket, programokat, játékokat. Én csak használom őket így érzem.
"Csupán arra használják, hogy lelkiismeret furdalást okozzanak vele." - Pontosan ezt a kiadók által alkalmazott - szerintem aljas - módszert figyeltem meg, ahogy némely dvd-k elejére raknak mostanában ilyen propaganda klipet, hogy ne lopj!.. De én akkor sem érzek lelkiismeret furdalást ilyen téren. Csaló, hazug, tolvaj gazember lennék és már régesrég elhallgattattam ezt a belső hangot? Akkor bliccelésnél meg miért érzek mégis lelkiismeret furdalást, ott meg nem??

Meg amúgy annak a többszáz filmnek, többgigányi zenének (amelyekből rengeteg tanítást vettem fel az évek során, rengeteget köszönhetek nekik) mi lesz a karmikus visszahatása és mikorra várható, azt lehet tudni?

A megoldás?
Amikor bejöttek az 1000ft-os dvd-k (nem ma volt), akkor egy csomó filmet megvettem, holott le is tölthettem volna ha nagyon akarom. Azóta is folyamatosan egyre olcsóbbak a filmek, zenék. Szerintem az van, hogy aránytalanul drágák ezek a dolgok (igen pont azért drága a bkv jegy is, mert a bliccelők által kiesett bevételt is mi fizetjük meg), de le kell hogy szorítódjanak ezeknek a termékeknek az árai egy reális árfekvésbe és akkor onnantól majd kényelmesebb lesz inkább megvenni azt. Egy nyugat-európai polgár biztos nem szarozik ilyenekkel, őt nem vágja a falhoz egy filmnek vagy zenei albumnak az ára (viszont ugyanannyiba kerül ott is mint nálunk, ez a nagy különbség!). Az meg más kérdés hogy ma már az mp3 használata jóval kényelmesebb mint berakosgatni CD lemezeket és ez a filmek - dvd-ripek esetében is igaz.