Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ne úgy magyarázd, hogy felmentsd magad a lopás vétsége alól!
2009. szeptember 28. hétfő, 17:51 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Kedves Reneszánsz!

Te is épp oly önkényesen használod a törvényeket, ahogyan a legtöbben. Úgy igazítod, magyarázod, hogy az jól süljön el számodra, próbálsz ügyesen helyezkedni és ez oly megszokott.

"Ha használok egy papírlapot a munkahelyen saját célra, az talán nem lopás a jog szerint" - de az lopás!

"Ha a gyerekemnek kell kaját szerezni, ... az szerintem karmikusan nem feltétlenül lopás." - de az is lopás, legfeljebb más megítélés alá esik, mint egy haszonvágyból elkövetett!

"Egy fiatal zenész, aki keresi a stílusát és letöltött zenéket hallgat..." - na nehogy már felmentést kapjon a lopás vétsége alól azért, mert Ő csak a tehetségét próbálja kibontakoztatni!!!
Ezen az alapon mindenki az önmegvalósítás útvesztőjében sínylődik és csak az útját keresi, amikor lop, csal hazudik?!

"Ha van tehetsége és nem fejleszti, lehet, hogy a jog szerint tiszta, de karmikusan lehet, hogy adósságot halmoz fel." - ha van tehetsége, akkor valószínűleg nem lopás útján kell azt kibontakoztatnia, hanem egy tisztességes út is hozzá van rendelve ahhoz.

"...mondjuk évente veszel 1-2 cd-t, amivel törlesztesz a kiadók felé és
így megfizeted a "császárnak", ami a császáré.
" - a kiadónak azt kell megfizetni, amit kér érte, nem pedig annyit, amennyit Te kitalálsz!

Ha a kiadó nem ajánlja fel az önkéntes ármeghatározást, akkor Te meglopod, amikor 2 Cd-vel törlesztesz.
Ha túl drágának tartod, akkor ne vedd meg, hallgass olyat, amiért hajlandó vagy fizetni!

"...akik
amúgy abba a cdk-be bekalkulálták a letöltések kieső hasznát is...
" - igen, kénytelenek voltak, mert az emberek rendszeresen meglopják őket!
Ha senki nem lopna, nem bliccelne, akkor egy csomó dolog olcsóbb lehetne!
Így viszont a becsületes emberek fizetnek a tolvajok helyett, hiszen Ők csak a magasabb áron vehetik meg a termékeket, szolgáltatásokat!

Így lesz egyenlőtlen a költségelosztás és lopd meg a becsületes rokonaidat és barátaidat, nem pedig a kiadót! Gyakorlatilag a saját szeretteidet lopod meg, miközben bűnt követsz el és még meg is magyarázod mindezt!

"...de a karma úgyis elintézi amit kell!" - Hát ebben igazad van! Vagy a földi törvény, vagy az égi, vagy mind a kettő elintézi a bűnösöket.

"Mi van akkor, ha az ember imában kéri...?"- elvileg ez működhet, ha nem akarod befolyásolni a választ, ami elég nehéz, merthogy pont azért kérdezed meg, hátha azt kapod, hogy lophatsz!
Úgy sejtem, hogy az esetek nagy részében fizetésre fog kötelezni a belső hang, de kíváncsi lennék valakinek a konkrét tapasztalatára is ez ügyben!

Egyébként a tolvajok, csalók és hazugok azért olyan rideg, merev emberek, mert el kellett hallgattatniuk a belső hangjukat, a lelkiismeretüket ahhoz, hogy lelkiismeret furdalás nélkül bűnözhessenek. A lelkiismeret elnyomása viszont a szív bezárásával jár, ami merevséget okoz.

Ne neheztelj a kemény szavakért, nem haragszom Rád, hiszen Te is csak a köz tudatlanságával rendelkezel ezen a téren. Szándékosan akartam hatást gyakorolni, hátha ez felébreszt Téged és másokat is, hogyan magyarázzátok úgy a dolgokat, ahogy kényelmes, nem pedig úgy, ahogy igaz!