Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
lopás felülnézetből
2009. szeptember 28. hétfő, 17:26 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szerintem az eltulajdonítás célú lopás az lopás. Mese nincs. Szerintem van olyan hogy valaki felvállalja, hogy azért mert szegény nem tud valamit megvenni és kölcsönkérni sem (bár ez utóbbi számomra már a letöltéshez közelit, vagy viszont ) elcseni, mondjuk letölti. Eközben tudja, hogy ez karmikusan hogyan működik és tudja, hogy "meg lesznek a következményei". Tudatosan lépi meg annak indítékával és következményeivel.
Szerintem az amikor valaki tudatosan meghág egy szabályt és közben tudja mit csinál az mivel jár, más mintha betörne a szomszédhoz és kalapáccsal fejbeveri, hogy nyugodtan ellophassa vagyonkáját.

Amikor valakinek ennie kell és lop, akkor abszolút tudatában van annak hogy lop, de az életösztöne felülírja. Na már most, ha mindent megtett, kunyerált, munkát keresett, de nem talált és még az ingyenkonyhán sem kapott enni, akkor bizonyára karmikusan más, mintha a homárt lopta volna el a csemege kirakatából.

Az ima szerintem nem lelkiismeret-, ill karma-pucoló eszköz, mint ahogy gyónás sem. Max azt lehet kérni, hogy valaki a szülinapodra lepjen meg vele.

Visszatérve a letöltéshez, továbbra is korábbi bejegyzésem mellett maradnék, hogy a letöltés, ha nem jár kereskedelmi, anyagi haszonnal, kölcsönkérésnek minősíthető.

Üdv!

Hédi