Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
reneszansz képe
több nézet van
2009. szeptember 28. hétfő, 16:33 | reneszansz   Előzmény

Sziasztok,
nagyon érdekes téma! Szerintem ott is kezdődhet a zavar, hogy más az, ami a jog szerint lopás, és más az, ami spirituálisan. Ha használok egy papírlapot a munkahelyen saját célra, az talán nem lopás a jog szerint, de karmikusan igen. Ha a gyerekemnek kell kaját szerezni, de valamiért csak a lopásból tudom fedezni, az szerintem karmikusan nem feltétlenül lopás. Sok szoftverrel is így vagyok: egy fiatal pályakezdőként szerintem lehet "beillesztett" egy feltört szoftver, mert tanulok rajta, (sok cég ad is ingyen verziót, és később bejön neki busásan a befektetés, mert a szakmában ha azt fogom használni, akkor már meg fogom és meg is tudom fizetni vagy fizettetni). Egy fiatal zenész, aki keresi a stílusát és letöltött zenéket hallgat, szerintem szintén lehet, hogy karmikusan megfelelően cselekszik, mert tartozik a saját tehetségének és az emberiségnek azzal, hogy kibontakoztassa a tehetségét minden tudása szerint, amit az Istentől kapott.
Ha van tehetsége és nem fejleszti, lehet, hogy a jog szerint tiszta, de karmikusan lehet, hogy adósságot halmoz fel.
Még Jézus is csomó törvényt áthágott, ami akkor le volt fektetve!
Szerintem pl. zenék tekintetében "beillesztett" lehet az a viselkedés, hogy mondjuk évente veszel 1-2 cd-t, amivel törlesztesz a kiadók felé (akik amúgy abba a cdk-be bekalkulálták a letöltések kieső hasznát is), és így megfizeted a "császárnak", ami a császáré.
Persze jó lenne egy világ, ahol a spirituális értékeket lefednék a jogi szabályok..de a karma úgyis elintézi amit kell :-)))
Mi van akkor, ha az ember imában kéri (felajánlásban, stb, hitünk szerint), hogy szabad-e letöltenie azt a dolgot, vagy és a spirituális válasz alapján cselekszik? Elvileg a spirituális nézet lenne a fontosabb, igaz? :-)