Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Azt ,hogy én ilyesmit
2009. szeptember 28. hétfő, 7:56 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Azt ,hogy én ilyesmit csinálok,az azt jelenti,hogy már azok a meditációk amikröl a könyvekben találunk leírást én már elvégeztem-befejeztem-eljutottam a végére és már csak a szabad akaratomon múlik,hogy milyen irányba is haladok.Ezt most nem arra kell érteni,hogy hatalmas jógi vagyok.Nemtudok hókusz pókuszokat,nemjárok kirándulásokra testemböl,nem befolyásolok senkit és semmit.Engem abszolút nemérdekel a hatalom.A medit nem használom hatalomként.Egyedül az Isteni bölcsesség ami érdekel,csak ebben tudok igazán haladni-fejlődni.....és vannak kézenfogható eredményei haladásomnak......mindent dokumentáltam a mediről az elkezdésétől.
Én nemismerem magukat a jógikat sem,a többi medit sem.....nem is kerestem mást,mert ebben olyan jól haladok,nincs szükségem más meditácios tudásra.
A TAO medivel kezdtem,de elég homályos-felületes volt a mediben történő dolgok leírása,hogy átlovagoltam a zazen ülésre.Itt olyan részletes pontossággal van leírva a mediben történő dolgok,hogy lehetetlen eltévedni.Na mindent pontosan azért nem tartok be...itt a testhelyzetre gondolok....nem használom a lótuszülést mert az egészségem ezt nem engedi.A TAO medi teshelyzetek közül...96van....választottama saját számomra megfelelőt.De azt tudom biztosra,ha komolyan foglalkozol medivel akkor ne használj fekvő vagy székenülő testhelzetet.
Amin végigmentem a meditácóban,az nagyon hosszú út....évek hosszú során gyakoroltam nap mint nap...és míg igazán megszereted és már élni sem tudsz nélküle.....csak igazán a végén várható.
A medittációt nem lehet siettetni-erőltetni,csak akkor enged a következő szintre lépni amikor a bölcsesség is meg van hozzá.Bölcsesség nélkül nem tudsz előrehaladni a meditációban sem.
Ha még nem vagy felkészülve az igazságra nem nyitod ki a menyország kapuját.....különben belezavarodnál,elmebajt kapnál.

De ha csak igazi ember szeretnél lenni,nem kell tudnod meditálni..........csak egy pici időt nap mint nap tölts csendben egyedül magadban.
Létezik egy "megvilágosodási" technika a ZEN mellékgyökerén....ezen amúgy sokat nevettem...azért mert igaz. Semmit nem kell csinálni:.......Tégy egy széket egy üres fallal szemben kb.egy méterre,ülj rá és bámuld a falat.Tedd ezt csenben,egyedül napi kétszer egy-egy órát.Egy pár éven belül tuti,hogy megvilágosodsz.........nem kell semmit megtanulni.......amire szüksége van az embernek,már eleve rendelkezik.Minden bölcsesség már benned van,így hozható ki.

Ezzel a fal bámulós technikával már rengetegen megvilágosodottak.
Amúgy én nagyon útálom a megvilágosodott szót,nálunk TAO-követőknél ilyen nem létezik.
Nincs megvilágosodás csak....VAGY EMBER VAGY,VAGY NEM!
Én már talán közelítek az emberhez,annak ellenére,hogy honnan indultam.