Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Még egy kulcspont
2009. szeptember 24. csütörtök, 15:11 | hermess   Előzmény

Itt van talán egy lényeges félreértés... A kívülről jövő energiabefolyásolás ellen van csak védelem, és az ilyen manipulációt nem szabad hagyni bejönni, mert eltérít, félrevisz a saját utunkról.

Az önismereti munkát ez nem befolyásolja, nem lehetetleníti el, nem lehet vele megspórolni, ugyanis az ellen, ami bennünk van - semmilyen védelem nincs, csak szembenézés, tudatosítás és feldolgozás!

A trutyit feldolgozni azt nekünk kell, senki nem teszi meg helyettünk. Csak az a kérdés, hogy meddig halogatjuk a kitakarítást. Ez a módszer csak rásegít energetikailag. Mert minél több tudatalatti vacaktól szabadul meg valaki, annál több energiája lesz. Ha több az energiám, több a kreativitásom, még jobban érzem magamban, ami visszafog, még nagyobb hatékonysággal kezdek megtisztulni tőle, ebből még több energiám lesz. A pajzs értelme, hogy a kezdő energiaszintet segít megszerezni.

Ami tanítás úgymond kívülről jön, és levédem magam tőle - ez csak az energiarészére igaz -, amúgy a hatás belül jelentkezik, abban a formában, hogy a történéseknek milyen jelentőséget tulajdonítok. Erre a védelemnek csak annyi befolyása van, hogy ha jobb az energiaszintem, akkor hajlamosabb vagyok pozitívan viszonyulni, könnyebben elfogadni az előálltakat. DE csak HA TUDATOSAN TESZEM!

Ha nem tudatosan teszem, akkor az energiatöbbletből következően elvben még elsöprőbb erejű lehet a haragom, dominánsabb lehetek a játszmáimban - na de azért vettem fel a pajzsot, hogy ezektől megszabaduljak, tehát tudok róla! Vagyis a védelem a konfliktusaimtól nem fog megszabadítani, de segít abban, hogy ne mindig vesztesként jöjjek ki belőlük.

És ne felejtsük el (azt hiszem, ezt nem hangsúlyoztam eléggé), az egésznek akkor van értelme, ha közben folyamatosan figyelünk a feltöltésre, a belső energiaszint növelésre, ami aztán feldobja a tudatalatti tartalmakat. A védelem csak az energiavesztéstől óv meg! Ha közben nem dolgozunk a saját enegiaszintünkön, akkor tényleg az az eredmény, hogy a pajzzsal magamba zárom a mintáimat, mert a külső, kipiszkáló energiahatásokat letompítom vele.

Szóval, a védelem ilyen megközelítésből olyan, mint a katalizátor, a fejlődés feltételeit erősíti fel - a tudatosságra, az önismereti munkára közvetlenül nincs hatással. Ebben mindenki olyan módszereket használhat, amilyenek a legjobban fekszenek neki... kineziológia, EFT, SVT, asztrológia, Hellinger, stb.

A lényeg az, hogy mi célból törekszem a nagyobb energiaszint elérésre, merre van a helyes irány, ami nem kérdés, hogy a felsőbb ÉN-nel való kapcsolat visszaállítása. Ő a főnök. Én, vagyis akiről azt hiszem hogy én vagyok, csak eszköze, szolgája lehetek a tapasztalásban. Mert valójában Ő vagyok én.

Ha ebből a tudatosan megtartott célból történik az ego kiteljesítése - az szerintem segíti a folyamatot.