Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Pontosítás
2009. szeptember 24. csütörtök, 14:31 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Nem azt mondtam, hogy ez a video a Biblia. Az, hogy a Biblia mikorra várja az idők végezetét, és azt miként értelmezi, az a bugyuta kis videócskában benne van.

Szét kell választani az ügyeket. A Biblia és az egyházak, az összes intézmény, amelyik rá hivatkozva autentikusnak és isteninek képzeli magát, azok nagyon nagyon különböznek. A Bibliának nincs köze az inkvizícióhoz, de az egyház, élén a pápával azt lobogtatta a gyilkos évszázadok alatt. Az intézményeknek, az egyházaknak sem Istenhez, sem az eredeti Bibliához nincs köze.

Ma már minden tudás nyilvános és napvilágra kerül, mindenki számára hozzáférhető, ezért már nincs értelme az ezotériának, nincs titkos tudás, ez csak egy elnevezés. A titkos tudás annyira egyszerű, hogy senki nem akarja elhinni, folyton agyonértelmezik és bonyolítják.

Pedig egyszerű, mindenki számára érthető. Ezért is kellett titkolni. Mi lett volna akkor a hatalommal, hogyan állították volna elő a szolgalelkűek tömegeit? Hogyan tartották volna kordában az embereket?

Az első ezotér könyv az eredeti Biblia volt, tartalmazta a "titkos tudást". Csak azt jelenlegi formájára átírták, kihúztak belőle, szándékos ferdítések és jó néhány félreértés, félrefordítás van benne. A mai formája a hatalomgyakorlás eszköze volt, sőt, sok helyen ma is az. A politikai pártok mellett agitáló egyház? Hm? Mi köze a Bibliához? Semmi. Ez politika, hatalom és pénz. És igen, az USA-ban a mai napig a Bibliára tesznek esküt. Ott még a hatalom legitimálásának eszköze a Biblia.

Valakinek le kéne kérnie az eredeti Bibliát, ha még van jelentősége.
Az Akasha turkászoknak biztosan menne.
Van valaki, aki ott turkál?
Kapott valaki engedélyt, hogy letöltse az eredeti Bibliát?
Szívesen kiadnám ebookban, pardon, elektronikus könyvben.
Darabját egy metrojegyért árulnám, hogy mindenkihez eljuthasson.
Én lennék az első, aki Biblia olvasókört szervezne.