Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Egy másik megközelítés
2009. szeptember 24. csütörtök, 9:47 | hermess   Előzmény

Szia, Edit!

Hadd vessek fel egy másik megközelítést.
Az oroszok ezt csinálják minden kezdővel, én is ajánlanám azoknak, akik az átlagnál jobban befolyásolhatóak, gyengébb energetikával rendelkeznek.

Mint írtam, magam is azt vallom, hogy a szeretet tudatos kiáramoltatása a lehető legjobb védelem, mert aki ezt már képes megtenni, semmilyen rosszabb minőségű energiát nem szed össze. De, emelje fel a kezét, aki ezt már kiesés nélkül tudja csinálni...

Szóval, tőlünk egy picivel keletebbre, a kezdőknek válogatás nélkül megtanítják az önfenntartó energiapajzs használatát, és a folyamatos tudatos töltődést az égi és földi energiával. (Nem a pránával, mert azt tiszta formájában gyakorlatilag csak a természetben lehet felvenni, különben más emberek tudattartalmai is hozzákeverednek).

Addig hagyják rajtuk a védelmet, amíg belülről energetikailag annyira megerősödnek, hogy a napi stresszeket, addig önbizalomhiányos szituációkat már sikerrel tudják kezelni. Ez gyakorlatilag egy ego-erősítő folyamat, amikor megnő az énközpontúság, az önzés, az önérvényesítő képesség, stb. (Miről is szoktunk blogolni? Légy képes szeretni önmagad, mert különben másokat sem tudsz szeretni...) Az ego-t előbb fel kell építeni, ki kell teljesíteni (önmegvalósítás), majd utána szépen feloldani a saját maga belátásával.

(Ez szerintem a mi nyugati civilizációnkban használható út... Vannak más utak is, ahol pl. az egót megpróbálják kidobni, átlépni, nem foglalkoznak vele, stb. - ahogy látom, ebből gyakran elfojtások születnek)

Most jön a lényeg, a felvetett folyamat jobbik oldala... Ugyanis azzal jár, hogy a belső energiatelítettség következtében a tudatalattiban lappangó összes kondicionáltság felúszik, mint trutymó a víz felszínére, és észrevehetővé válik! Elkezd fokozottan megnyilvánulni, amíg valamit nem kezdesz vele... Először önző, agresszív lesz valaki, vagy ha megéli a félelmeit, elsüllyesztett kudarcait - a fokozott energiamennyiség nem engedi depresszióba süllyedni, hanem egy "csakazért is megmutatom" állapotba viszi. Karmát fog teremteni, de nem öntudatlanul, mert tud arról, hogy önmaga indította el folyamatot, így a hatásokat is tudatosabban fogadja. Vagyis, ugyanaz történik, mint egyébként a maga természetes módján, csak kissé felgyorsítva... Modellezve és sűrítve.

A legfőbb hozadék pedig az, hogy a lelked mélyén várakozó kedvenc dolgok, amelyeket majd egyszer, ha minden összejön, és a feltételek adottak lesznek, szeretnél csinálni - ezek is elementáris erővel törnek fel! Olyannyira, hogy semmi mással nem akarsz foglalkozni, csak ezekkel... MOST! Aztán később már belép a megkülönböztető képesség, meddig mehetsz el, csökken az önzés, belép a saját jó energiaállapotod megosztásának a szükséglete másokkal is...

Elismerem, minden védelmi burok valahol elszigetel. De vajon a saját hülyeségünk, programozottságunk nem szigetel el? A módszerben benne van a kockázat, hogy valaki a megnövekedett képességeit még önzőbb dolgokra fogja használni... (szerintem amúgy is önző lett volna még nagyon sokáig) De ott van a "mellékhatás", hogy aki jó energiaállapotban van, mert nem cincálták szét a befolyásolhatósága következtében, annak nincs késztetése a játszmázásra és mások manipulálására.

És ami a legeslegfőbb... Az energiapajzs megvéd a tömeges manipulációtól, a marketingtől, a politikától, a kollektív tudattalanból jövő összes programozó hatástól! Az ember megszűnik marionettként működni. Kénytelen maga megválasztani, kihez, hová áll be ideiglenesen, mely hatásokat fogad el, melyek viszik előbbre a saját útján.. És akkor még nem beszéltem egy csomó olyan technikáról, ami közben az intuíciót erősíti, és összekapcsol a felsőbb ÉN-el.

Nos, hogy teszik a koncepció? Lehet vitatkozni rajta...