Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Pajkosnak (is)
2009. szeptember 23. szerda, 15:30 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Azt írod, a szeretet nem érzelem, "csupán" érzések kísérik. Milyen érzések ? Ha a szeretet szeretetet vált ki és ez Téged, vagy mást jó érzéssel tölt el, akkor mi ez, ha nem egy nagyon jó érzés ?!

Hogyan lehet a FELTÉTLEN szeretet mellett DÖNTENI ? Már a fogalmazásban is benne van, hogy döntesz. Nagyon az elején vagyok a dolgoknak, pontosan ezért szeretném kibogozni a feltétlen szeretet megvalósításának gyakorlatát is.
Azt hiszem, hogy idővel a legnagyobb ellenségünket (már akit annak vélünk) is képesek vagyunk elfogadni, vagy megbocsájtani neki. De hogyan lehet elérni a szeretetet ? Ez belülről kell, hogy jöjjön, őszintén és elfogulatlanul. Ha nem így van, akkor önbecsapás az egész, csak a szó marad, de mögötte az érzés teljesen más.

Hogyan tudok már az elindulásnál a szeretet mellett dönteni, hiszen még tele vagyok fájdalommal, kétséggel, bizonytalansággal, szóval "káosz"-szal. Pontosan azt szeretném elérni, hogy a szeretet spontán megnyilvánulás legyen részemről, de ez mostani rálátásommal egy folyamat, ahová elér az ember és nem a kezdet.

Elvezetne valaki a lényeghez oly módon, hogy meg is érintsen, amit leír ?

Köszönöm