Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
naphold képe
Szép, szép, de valóban mi az igazság?
2008. szeptember 28. vasárnap, 17:40 | naphold

Nem láttam a TV-műsort, ettől függetlenül e témában én is folyton érdekelt vagyok. Régen én is csodálkoztam, hogy én, aki mindig (még a fájdalmas dolgokban is) igazat mondok, miért kapok folyton hazugságot?

Nagyon szépen fogalmaztál, akár egy újság címlapján is megjelenhetne, de...

MI AZ IGAZSÁG???
Vegyük például egy "préda állat" igazságát a szavannán, vagy mittudomén, hogy hol. Ő azt modja, hogy "joga van a vízhez, élethez". Igenám, de az oroszlánnak meg joga van ahhoz, hogy ne haljon éhen, és nyilván a víz közelében fog vadászni, mert ott sok a "préda". Nos?

A hazugságról: amikor hazudnak nekünk, akkor valamiben túl erősek (kevéssé vagy egyáltalán nem elfogadóak) vagyunk, mégpedig abban, amiben a másik hazudik nekünk. Ha képesek vagyunk elfogadni a másikat a cselekedeteivel, mondókájával együtt, akkor azt gondolja magában, hogy minek fektessek erőt a hazugságba, hisz az igazságért sem bűntet. Ez magával hozza azt, hogy nem fog hazudni.

Nnna, nehogy azt hidd, hogy én különb vagyok másnál, azért írtam le ezeket. Inkább gondolkodj el rajta - én folyamatosan ezt teszem, és időnként én is kibukok a hazugságokon, aztán egy jót röhögök magamon, és azt mondom: "Eta, már megint túl erőszakos voltál!"

Bocsi, de úúúgy kikívánkozott belólem - hihi! Úgy látszik, megint dolgom van vele - de majd megoldom!
Eta