Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A név kötelez
2009. szeptember 23. szerda, 9:56 | Bosziani   Előzmény

Én mindig szerettem a nevemet, de csak mostanában (40-en túl) értem meg a jelentését, ill. élem meg. Jelentése: Isten kegyelme.
Úgy élem az életem, hogy tudom minden napomon Isten velem van, és segít a nehézségre megoldást találni.

Az önbizalomról csak annyit, hogy aki nem olyan családban nőtt fel, hogy elegendő biztatást kapott, és nem éreztették vele, hogy lehetnek elvárásai, igényei, annak nehéz elhinni magáról, hogy értékes ember, aki joggal bízhat abban, hogy mások szívesen kielégítik az ő igényeit, mert megérdemli. Nem azért mert tett valamit, pusztán a saját személyének köszönhetően.
Az önbizalom hiánya fakadhat olyan megtörtént események miatt (ez lehet akár gyermekkori is) amit nem tudtunk feldolgozni, és ami miatt csökkent értékűnek érezzük magunkat. Én kb 24 évig hordoztam magammal ilyen lelki terhet, ami a családomban tabu témának számított, saját anyám és testvérem sem hozták szóba soha, ezért én azt éreztem, hogy ez olyan dolog amiről nem lehet beszélni, mert akkor az emberek megvetésével találom magam szembe.
Egészen addig nem beszéltem róla senkinek, amíg nem találkoztam egy olyan emberrel, akinek meg tudtam nyílni, akivel minden titkomat meg tudtam osztani. Ezek után már sokkal könnyebb volt másoknak is elmondani. Mindig féltem attól, ha majd a férjem fülébe jut a dolog, már nem fog szeretni.
Az érzés a leírhatatlan megkönnyebbülés. Azóta megváltozott az életem. Az önbizalomhiány eddig meggátolt abban, hogy teljes életet éljek. Mára másképp állok hozzá én is az emberekhez, a sors tálcán kínál nekem lehetőségeket.
Mindenkinek azt javaslom, hogy minél előbb szabaduljon meg lelki terheitől és legyen őszinte mindenkivel. Ez a leg célravezetőbb, ha lelki nyugalmunkat szeretnénk megtalálni.
Anikó