Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
petebara képe
Élmények
2009. szeptember 22. kedd, 15:25 | petebara

Nem érdekel, hogy igazat beszél-e. Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz.

Ha már ilyen témában egy páran ennyire őszintén írnak a "kábítószerről" (és azért használom ezt a szót mert a drog nem éppen a megfelelő kifejezés ezekre a szerekre) bevallom, hogy én rendszeres használója vagyok a marihuánának és egy pár hallucinogén szernek (pl: gomba)
Nekem eddig csak segítőként szolgált. Nem tudom, hogy tudnám a legjobban elmagyarázni azt az élményt amikor úgy használod fel ezeket a szereket, mintha egy vezető lenne. Csak nem ember formájában.
Nekem a tapasztalataim mindig is azt mondták, hogy az ember alapvetően skrizofrén olyan tudati dolgok vannak elzárva előle amit persze el lehet érni meditációval is, és el lehet érni kábítószerrel. Ami egy és ugyan az, mert amikor meditál az ember, akkor is módosult tudat állapotban van.
A lényegi különbség sztem ott van a felhasználások között, hogy valaki tényleg szorakozásra használja fel (ami sztem lehetetlen ugyanis a szívásnál eleve egy transz légzést használ az ember) és itt inkább "élvezeti szernek" nevezem, és van akik az egó kikapcsolásra, energia gyűjtésre, vagy megértésre használja.
Nekem az általános tapasztalatom, hogy olyan megértések, ill összefüggések sorozata születettek bennem mintha egy tényleges tanító állna mellettem és mondaná, hogy mi van és mi a folyamat vége. Amire persze válaszolhatnátok, hogy csak illúziót kaptam, de az az igazság, hogy miután kitisztulok látom, hogy pontról pontra azok a dolgok történnek amiket válaszként kaptam egy-egy kérdésemre. Olyan is volt már velem (mert itt nagyon érdemes volt tesztelgetni :) ), hogyha másképp csinálok dolgokat mint ahogy szétszívott állapotomban kapott útmutatás annak, az eredmény kudarc volt.
Nemrég olvastam (Osho), hogy az élményeket nagyon könnyű elmondani megörökíteni, lefényképezni vagy valamilyen formában archiválni, de a tapasztalatot nem lehet az van és kész. Szóval annyira nehéz olyan állapotról beszélni amikor úgy érzem magam mintha egy felhőkarcoló nagyságra duzzadva sétálgatok és legalább ilyen mértékben érzem, hogy sugárzom magamból a szeretetet az egész földet átölelve és érzem a visszacsatolást is.
Őszinte akarok lenni és így elmondom, hogy kb: 2 éve én is nyomtam a spurit, extázit, kokaint, meg persze alkohol...
Aztán volt egy olyan estém amikor annyira túl voltam gyorsozva (persze itt már energia ital is volt már), hogy tényleg nem bírtam leállni se aludni semmit nem tudtam csinálni ami nem a mozgásból fakadt volna.
Eszméletlenül ideges lettem, azt hiszem nekem ez az egyik gyengém, hogy szeretem irányítani az energiámat. Szeretek lazán, elmélyülten ücsörögni és szeretek energiadúsan kreatív dolgokat cselekedni.
Ebben én választok!!!!!!! Itt ezeket a szintetikusokat abba is hagytam. Azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.
Amúgy van munkahelyem, a családommal érdekes módon kisebb eltérésekkel (ami kell az izgalom miatt) nagyon boldogok vagyunk.
Egyszer az egyik blogomban írtam az iboga nevű afrikai növényről. Nagyon erős hallucinogén. Érdekes, hogy nagyon erős függőket lehet vele gyógyítani (heroin). Na és persze az is felettébb érdekes, hogy a gyógyszeres kisérleteket betiltották, mert azt mondták a politikusok és a gazdasági szak emberek, hogy nem gazdaságos olyat csinálni amitől ténylegesen le lehet állni a kábítószerről. Ezt csak azért írom le mert nincs olyan jellegű függőség amitől nem lehetne megszabadulni. És mi volna ha ténylegesen hagynák a kábítószer elterjedését? És köztudomásra lenne hozva, hogyha abba akarja hagyni valaki mert elég volt akkor nem kell elvonóba menni, nem kell szenvedni a leszokással, csak egy növény kérdése az egész, és ráadásul ha utána olvastok akkor azt is megértitek, hogy a hatása alatt olyan szellemi, lelki változáson megy keresztül az ember ami örökre felemeli. (Nagyon sokan megvilágosodva jöttek vissza az iboga utazás után)