Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
Dzsungelírtás
2009. szeptember 19. szombat, 23:34 | jaguar   Előzmény

Ezekről eddig az jut eszembe, hogy talán nem véletlenül vagyok ilyen lusta könyvek olvasása terén (is), mert lehet hogy ilyen az én életutam. 20-30 könyvnél nem hiszem hogy olvastam volna összesen eddig többet, pedig rengeteget felhalmoztam az utóbbi években is, mint valami mókus télire.
Talán azért esik nehezemre, hogy folyamatosan lekössenek könyvek, mert az én utam inkább a számítógép, meg mióta internet van a szörfözés, ottani ismeretek, tömör infók után keresgélés, egy-egy témára több nézőpont megtalálása pillanatok alatt stb.. Hogy az én agyamat ez a rengeteg-féle spirituális irányzat, "szépirodalom" nem kuszálhatta mégjobban össze, nem is hiányzott neki talán. És lehet hogy sok ember emiatt nem fogja tudni meglátni a fától az erdőt!

Engem egyre inkább csakis a gyakorlati, egyszerű, tiszta egyenes, "hétköznapi" tanítások érdekelnek. Eckhart Tolle például kiváló, de akkor ő vajon miért nem science-fictionözik, bár nem tudom csak kérdezem, de meglepődnék ha lenne bármi ilyesmi témájú írása. De ott van akár Weöres Sándor Teljesség felé-je, mi értelme plejádokkal, űrutazással terhelni az agyunkat feleslegesen, holott fényévekre vagyunk még attól hogy ez legyen a problémánk, még ha lenne is valós alapja netán.

Pár évvel ezelőttig egyáltalán a spiritualitás mint olyan létezéséről sem tudtam, aztán ahogy kinyílt a szemem a világra egyre inkább láttam, hogy egy csomó dolog igaz és működik amit addig csak mesének gondoltam az életben. És eljutottam oda, hogy szinte minden ilyesmi dologban alapvetően hittem már, nem kérdőjeleztem meg semmit automatikusan (mint ahogy sokan ma materialistaként felnőve teszik), amíg nem voltak azzal esetleg ellentétes tapasztalataim.

De mára már felháborítónak tartom ezt a spirituális dzsungelt ami körülvesz minket, hogy rendesen kutakodni kell, hogy akkor kinek lehet hinni, kinek a szavai hitelesek, és ki az akinek meg csak egy beteges elszállt agya van és/vagy csak egy egóhuszár-mester. Szerencsére ilyen téren általában működnek a megérzéseim, de tudom kevesen vannak ezzel így az én szintem környékén sajnos. És iszonyatosan sok embert az ilyen dolgok miatt taszítanak a "spirituális" dolgok, ez engem felháborít, mélységes egyetértés és riszpekt Sanyinak a vitatott hozzászólásáért.