Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
azonosítás
2009. szeptember 18. péntek, 9:44 | Bochecha   Előzmény

kedves Aamate!

örülök, hogy 'átment' a mondandóm. :)

biztos vagy, hogy azonosítani kellene Magadat a múltbeli szerepeiddel?! vagy a mostanival?! mi van, ha egyik sem Te vagy?! mi van, ha egy ezeknél a szerepeknél sokkal HATALMASABB ÉS TISZTÁBB vagy?!
Ha tudod, hogy az érem illúzió, akkor nézd meg ennek fényében, hogy mi a helyzet a szerepekkel... :)

"miért kapok ma pofont egy olyan dologért, amire nem emlékszem" - mi van, ha annyira sok előző élet karmáját hurcoljuk, hogy nem bírnánk elviselni a 'mindentudás' terhét?!
mi van, ha elég az, hogy ELFOGADJUK azt, hogy amit most kapunk, az az előző életek okozata? kell ehhez tudni, hogy x életben y évben z dolgot tettem Valakivel, amiért a mostaniban azt kapom, hogy pl a 'felettem állók' úgy bánnak velem, ahogy?!

a lényeg szerintem az, hogy ha ártasz Valakinek, azt visszakapod. én igyekszem ezt nem büntetésként felfogni, hanem azt meglátni, hogy megvan ebben a tanító szándék, az egésznek a célja, hogy a hibáimból tanulva- és azokért felelősséget vállalva- egyre kevesebbet ártsak Másoknak, ezáltal egyre 'jobbá' válva...

Szerintem vannak esetek, amikor a bocsánatkérés kevés, meg kell tapasztalnunk dolgokat ahhoz, hogy tisztán lássuk, hogy milyen fájdalmat okoztunk Másoknak. Hogy többször ne kövessük el...
Például ha azt mondod valakinek, hogy ugyan, rakja már rá a tenyerét a kályhára, Ő megteszi, mert fogalma sincs róla, hogy milyen érzés, utána hiába kérsz bocsánatot... lehet, hogy utána Neked is rá kell raknod a tenyeredet a kályhára (lehet, hogy mindkettőt :) ), hogy érezd, hogy milyen az, és hogy tudd, hogy mit tettél a másikkal.
Kicsit sántít a példa, de nem jutott jobb az eszembe, remélem, átmegy ismét, amit mondani szeretnék. :)

szeretettel: Bochecha