Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mindenkinek Önmaga felé van felelőssége.
2009. szeptember 17. csütörtök, 18:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Egyszer egy ismerősöm, akibe bőven szorult turpisság, a rendvédelmi szervekről, titkosszolgálatokról és megfigyelésekről olvasott könyveiről beszélt nekem. Jó negyedóráig mesélte az izgalmas történeteket, majd óvatosan körbenézett, és hogy senki ne hallja, odasúgta:

Tudod Sándor, hogy téged is már jó ideje követnek?!

Erre meghűlt bennem a vér, futkároztak a gondolatok, hogy vajon ki, miért, hogyan követ?

Majd mikor már majdnem szétestem a kétségbeeséstől, akkor vigyorogva mondta: Hát az a rengeteg ember mind téged követ, akiket önismeretre és meditációra tanítottál! : )

El is gondolkodtam akkor, biztos, hogy jó az nekem, ha sokan követnek? Egyrészt, akkor sosem lehetek egyedül, mindig jön valaki, hogy segítsek rajta!

Másrészt meg, mi van, ha én is rossz irányba megyek? Hogy magyarázom ki magam, amikor kiderül, hogy évtizedekig rossz felé vezettem az embereket?!

Többször vezettem már csoportot, térkép nélkül a hazai erdőkben, és majd mindannyiszor eltévedtünk! : )

Ennek ellenére, hiszek benne, hogy ez az önismereti út jó, hatékony, érdemes ezen járni. Azonban úgyis mindenkinek magának kell döntenie és ha valami rosszul sül el, akkor az az Ő felelőssége.

Ezért is csodálkozom azon, amikor azt mondják, hogy egy szellemi vezetőnek, tanítónak, vagy bárkinek, mekkora felelőssége van a követői felé?!
Semekkora!

Mindenkinek Önmaga felé van felelőssége, hogy milyen utat, és ahhoz milyen vezetőt választ!