Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Én nem akarok spirituális lenni, elég lesz, ha önmagamat tudom
2009. szeptember 17. csütörtök, 17:15 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ugyan melyik "csúnya szóra" gondolsz? Arra, hogy gúnyosan nyilatkoztam arról az irományról?

Ez nem csúnya szó, hiszen semmilyen etikai kódex nem tiltja, hogy véleményt nyilvánítsak. Ezt a weboldalt is azért hoztam létre, hogy veletek együtt megmondhassam a magamét!

Az, hogy egyesek szerint egy tanítóbácsinak nem szabad véleményt, ítéletet alkotni, az az Ő problémájuk és pontosan ezt szeretném, ha észrevennétek és elfogadnátok!

Attól, hogy tanítok valamit, mi szerintem jó, még semmilyen elvárásnak nem kell megfelelnem! Sőt, én pontosan azt tanítom, hogy ne felelj meg feleslegesen elvárásoknak és nyisd ki a szádat, ha van véleményed!

Ne hagyd, hogy elnyomják a szavad azzal a félreértelmezett ideával, hogy: Ne ítélkezz!

Igenis ítélkezek, hiszen másnak látom a dolgokat, mint Te, Aditi, vagy a többiek és nehogy már pont én ne mondhassam ki a nézetemet csak azért, mert valami lelki dolgot tanítok!

Ez az egész elvárás-megfelelés probléma abból fakad, hogy van bennetek egy kép arról, hogyan kellene egy spirituális embernek, tanítónak viselkednie. De amíg ezt a képet elvárjátok, addig becsaphatóak maradtok, ha meg Ti is megfeleltek neki, akkor önmagatokat is megvezetitek.

Mint korábban írtam, nem attól spirituális valaki, hogy nem ítélkezik, pedig van véleménye, vagy nem káromkodik, amikor ki akar törni belőle.

Én nem akarok spirituális lenni, elég lesz, ha önmagamat tudom megélni!