Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Akkor hagyom abba a vitát....
2009. szeptember 17. csütörtök, 15:01 | Nagy Edit2   Előzmény

A másik addig hergelése, amíg ...... szerintem csak nagyon ritákán működik, ahhoz kell mindkét fél részéről elegendő mennyiségű őszinteség. Ugyanis a hazug, önbecsapó emberek ezt nem hagyják. Mert pont, hogy nem akarják kiborítani a bilit.
Vagy faképnél hagynak, azaz fizikailag távoznak a tett helyszínéről, valami egyéb játszma (sírás stb.) során kiszálnak a buliból, vagy olyan durvák lesznek, hogyha élve szeretnénk még maradni, akkor nem hergeljük őket tovább.:)

A vita szerintem nem feltétlenül a meggyőzésre megy ki, mert nem egyszer tapasztaltam, hogy a vita által igaznak véltem a magam állítását is, és megláttam a másik igazságát is. Ez talán azért lehetett, mert csak részigazságokat fedeztünk fel. Az alma kerek is, nemcsak piros. Sőt lehet zöld is....:)))))

Én akkor hagyom abba a vitát, amikor látom, hogy a másik hajlandóságot sem mutat arra, hogy meghallja amit én mondok. Nem is akarja megérteni a mondandómat, felfedezni az én világomat.

Szerintem Aditi pont ilyen.
Egyébként meg szélmalom harcot vív a tökéletességgel. Tökéletes, megvilágosodottként szeretné élni az életét, és ezt várja el másoktól is, de azt nem látja, hogy sem Ő, sem senki más itt nem megvilágosodott.
Ha ezt látná, és elfogadná, megnyilna számára az út az igazi fejlődés felé, az élet felé.