Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Féltolvaj
2009. szeptember 17. csütörtök, 12:12 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

"Ugye Te is lopásnak vennéd, ha elvinnék az autódat, vagy kifosztanák a lakásodat, pedig nem írtad ki, hogy nem járulsz hozzá! : )) "

Igen, hiszen ezt irtam: "Egyébként teljesen egyetértek veled, amit csak vásárlással lehet megszerezni azt meg kell venni."

Visszatérve a letöltéshez és a kölcsönkéréshez. Ha kölcsönkérek egy könyvet elolvasom, a birtokába kerülök annak a tudásak, információnak ami benne van. Majd visszaadom a könyvet a "befektetőnek". Letöltés esetén elolvasom, megnézem amit letöltöttem, ugyanúgy birtokába kerülök a benne lévő információnak. Ha nem adom tovább, nem töltöm fel sehova a könyvet/filmet, akkor ugyan abban a helyzetben vagyok mint a kölcsönkérésnél.

Abban teljesen igazad van, hogy attól, hogy lopott a holmi ha továbblopják még nem lesz jogtiszta. A félig lopás onnan jött, hogy annak amit megveszek a fele már lopott, tehát ha nekem pénzért továbbadták, akkor félig lopottat vettem. Mert hogy itt sem vált jogtiszává a továbbadással az ami belőle a lopás. Ennyi.

Nem szeretnék a szerzők védelmére sem kelni, de a kiadói világ semmivel sem különbözik más monopol jellegű tevékenységtől. Itt te mint szerző nem tudod megvédeni az érdekeidet. Vannak a kiadók, terjesztők és ha tetszik ha nem az van. Ha nem akarod hogy elvesszen az amit a világ tudtára akarszt hozni, vagy felkopjon az állad, eladod nekik.

Azt jól érzed, hogy bizonyos helyzetekben nagyon is szimpatizálok a szürke (kölcsönkért) megoldásokkal, aminek csak egy oka van. Engem nagyon foglalkoztat, hogy hogyan lehetne a világ rabló oldalát megszüntetni. Szerinted milyen módszer van erre? Vagy csak tűrni kell, hogy bizonyos emberek/körök kisajátitott területeken raboljanak. És végül is ugyanúgy tőled, tőlem lopják, csak nem papir, vagy bitek formájában, hanem a főniciai általános egyenértékes alakjában. Azaz meddig kell fizetnem mások lopását és hogyan tudom elkerülni?