Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Betegség, fogyatékosság, jó kérdésed!
2009. szeptember 17. csütörtök, 11:30 | pajkos

A fogyatékossággal kezdem. Ez az átlagtól való eltérést jelenti, tehát valamiképp mindenki az, mert ugye átlag sincs. Sajnos a mai emberek zöme nem tud ezzel mit kezdeni, és bizony kirekeszt, megbélyegez értékes embereket. Ráadásul tapasztaom, hogy a "fogyatékosok" a gazdagabbak, mert a kegyelemből többet kapnak. és sokkal toleránsabbak, tehetségesebbek, ügyesebbek, stb.

Betegség. Állapotaink vannak, azok egyik formája. Minden állapotunkban vannak feladataink. A betegség sok kellemetlenséggel járhat, ami egész egységünket "terheli", ill. ösztönzi a változtatásra. Vagyis félni tőle nincs értelme, hiszen kincseket rejt, és hogy kinek mit, az titok, menet közben derül ki. Eredete ezerféle lehet, mindenkinek más-más. Az biztos közös, hogy a tökéletes egyensúly megbomlását, Istentől való távolodást, vagy megrekedtséget jelez.

Kívülállóként és benne, érzelmeink miatt nehezen sőt fájdalommal érzünk, még ha tudjuk is értelmét. Ez olyan, mint amikor érzed másik örömét. Vagyis a másik oldal, és ugye Te is tudod, mindennek két oldala van.
Ja és környezetedet is növelhetii-fejlesztheti ezen érzelmek miatt.

Sajna de ilyen a világ, meg van írva benne a szenvedés.

Szeretettel írtam gondolataim, és bátorításul!