Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A bili kiborítása
2009. szeptember 17. csütörtök, 11:28 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Hát ez nagyon jó! Igazából én egy olyan tipus vagyok, aki ha látom, hogy a másik félnek valahol valami beragadt, vagy éppen titkolgat, takargat és mégis fennkölt módon vitázik, vagy netán hazudik, szeretem elvinni a célegyenesig a vitát, pusztán ezért, hogy derüljön ki mi van "mögötte". Boruljon ki a bili. Ennek a működési mechanizmusára nem jöttem rá, úgy hogy tök jó, hogy igy végiggondoltad.

Abban már nem vagyok olyan biztos, hogy ha az egyik fél ennyire fanatikus, vagy be van kattanva, akkor ott kiborul e bármi is, ezen a tényen kivül. Ráadásul azt kezdem sejteni, hogy Aditi csupán figyelmünkre vágyik azzal, hogy belénk köt.

Tegnapi - szerintem bicskanyitogató - hozzászólására azért reagáltam egyáltalán, mert olyan érzésem volt, hogy ha nem vágják orrba a tények és a valóság, akkor még a végén teljesen elszáll.
Én szeretek betérni erre a szájtra, és van egy jó pár kedves ember, akikkel jót irogatunk egymásnak. Kár, hogy időnként fanatikusok átrohannak rajta és élvezhetetlenné teszik. De lehet, hogy ez csak jót tesz a csoportdinamikának.
Szerintem két dolgot lehet tenni, vagy addig toljuk a másik orra alá a tényeket, amig belátja, ill. megunja, azaz, ahogy Eszter leírta a túláradásos megnyugvást, vagy testületileg nem válaszolunk rá, kivonva a szelet a vitorlából.
Amikor valaki nem ért a szép szóból, hogy lezárják a róla szóló témát, sőt nekiáll ezután névtelenkedni, majd fanatikus társát is megszégyenítve szidalamzásunkba menekül, annál szerintem az ignorálásos módszer sem megy. A neten már csak azért sem, mert mindig van új belépő, aki lelkesen felveszi a fonalat.
Bevallom, a helyedben Sanyi lehet, hogy élnék főcsővezetői jogommal és a nem okulás céljából idelátogató szájhősöket kitenném.

Üdv!
Hédi