Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Ki a Mester?
2009. szeptember 17. csütörtök, 0:17 | Ademon

Mostanában igen érdeklődve nézegetem és olvasgatom, hogy sokan miféléket várnak el a mesterektől. Meg aztán "pontokba" van szedve, hogy milyen egy megvilágosodott. Leírom, hogy szerintem ez hogy van:

A saját és más emberek (náluk írásokból) tapasztalatai szerint a megvilágosodás alapvető lényege az, hogy az ember teljes szabad akaratot nyer belsőleg, és valamilyen szinten külsőleg is (külsőleg csak részben hacsak nem képes levetni a testi korlátokat, és Jedi-ként villámokat szórni és tárgyakat emelgetni, csodákat tenni :D )
De leglényegesebb, hogy képes lesz érteni és érezni a világ működését, Isten működését, az élet működését, ezt tiszta objektivitással és mással való azonosulási képességgel is teheti. Érzi a lényeget, az alapot! Érti az emberi viselkedésformákat, átlátja más emberek problémáit... stb. lehet sorolni. Szóval teljes függetlenséget élvez.

Éppen ezért teljesen nonszensz, hogy meghatározzuk miként kell egy megvilágosodottnak viselkednie. Hiszen működésének lényege épp a függetlenségében van. És ha mégis kötöttségei vannak, akkor tudja miért van, hogyan szabadulhatna meg tőle, HA akar! Megvilágosodott úgy viselkedik, ahogy éppen jónak látja, és ahogy az ismereteiből telik. Nem lesz mindig tökéletes, de legalább tudja, hogy miért nem és, hogy mitől nem. És azt figyelembe véve fejlődhet tovább.

Az emberek elvárják a megvilágosodottól, hogy szuper kisugárzása legyen, ne legyen dühös, ne legyenek érzései, ne tévedjen, mindent tökéletesen csináljon.
Nyilván elvárható tőle a tisztán látás, de ettől még tévedhetetlen! A megvilágosodott ember belül tökéletes, belső világában lényegében maga a Végtelen, a Tudat, Isten, az Univerzum, ahogy tetszik. De kívül ember, mit mindenki más.
Hogy milyen kisugárzása az attól is függhet, hogy épp milyen energia szinten van ( pl. mennyire érzi éppen jól magát, a környezete éppeni lehetőségeit illetően). Ha emberek között él, akkor egyáltalán nem biztos, hogy mindig képes lesz megtartani az teljes állapotát, lévén sok minden húzhatja le. Érzelmeket meg megélhet, hiszen Ember, ez része az életnek. Egyszerűen nem szenvedi el őket belsőleg úgy mint egy átlag ember. Képes belül tiszta maradni. Nem biztos, hogy azonnal fel lehet ismerni egy megvilágosodottat, de lehet sejteni, hogy valami van ott.

És ki a Mester? Senki. Így szó szerint nincs is olyan. Ezt a címet leginkább más emberek akaszthatják rá.
A megvilágosodás egy egyéni út. Egyéni! Tehát itt mester max. útjelző lehet az elején.