Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
INFORMÁCIÓ !
2009. szeptember 16. szerda, 8:40 | hermess   Előzmény

Minden energia Istentől való, még az is, amivel a fizikai testünket tápláljuk, mert a növény és az állat ugyanazzal az energiákkal fejlődik. Sőt az anyag is Istentől való... akármilyen elmélet vagy vallás szerint próbáljuk a teremtést megmagyarázni. Az ÉLET meg pláne... de ebbe ne menjünk bele, hogy mi az.

Viszont, ha már Einsteint belekevertük, akkor még egy fogalmat illik megidézni > INFORMÁCIÓ!

AZ ENERGIA NEM INFORMÁCIÓ! Amikor különböző energiaminőségről beszéltek, éppen az információtartalom adja a minőség változását. Az anyag, energia és információ megfelelője a védikus filozófia három gúnája - a tamasz, radzsasz és szattva, amelyek folyamatosan egymásra hatnak és egymásba alakulnak. Az élettel bíró anyagi formák abban különböznek a többi anyagtól, hogy magasabb információtartalmú állapotot értek el, amelyet folyamatosan fenn kell tartaniuk, különben káoszba süllyed a rendszerük - "meghalnak". Ehhez folyamatos energiafelvétel szükséges.

Mi emberek, a tudatosságunk mértékének megfelelően rendelkezünk bizonyos minőségű információval, energiával és fizikai testtel. Az energia inkább a lélekkel, a szellem pedig az információval hozható megfelelésbe. KI hol tart a tudatosságában, az önzésében, a felelősség felvállalásában önmagáért, embertársaiért, és az egész élő és nem élő világáért - annál inkább isteni minőségű (információtartalmú) energiákat használ, annál inkább átlátja a saját és mások sorsát és feladatait, annál inkább Isten társteremtőjeként működik.

Ez volna a cél - hogy felnőjünk ehhez a feladathoz. Az emberiség eddigi történelmében nagyobb részt a pusztítással, az energia másoktól (természettől) való elvevésével jutott idáig, ahol ma tartunk. Arról szól a történelmünk, hogy ki mennyi energia fölötti ellenőrzéshez tud jutni. Ez a mód megszűnőben van fenntartható lenni.

MOST jött el az ideje annak, amikor üzemmódot kell változtatni - áttérni a tudatos teremtésre, már ami a ránk bízott világot, és az életkörülményeinket illeti...