Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hát éppen ez az!
2009. szeptember 15. kedd, 15:20 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

A meggyőződés, hogy minden isteni energiából van, még nem rak rendet a házban, nem szereli le a tolakodó szomszédot, nem mossa ki a függönyt, nem vasalja ki az inget, nem főzi meg az ebédet, nem neveli a gyereket, nem tőle van a pénzed amin megveszed a gyereknek a legót, sőt nem is ő találta ki a legót, és nem viszi le a szemetet. Sőt, az iskolai leckét sem Isten adja, a munkahelyi feladatot sem Isten osztja. A párkapcsolatra sem Isten mond igen, ahogy az anyósra sem tesz megjegyzést, és az anyós megjegyzését sem ő írta bele a fejébe és nem ő mondta ki a száján.

Neked viszont ilyesmikkel kell megbírkózni. A nagy filozófiával fikarcnyit sem vagy beljebb. Ez a bejegyzés pont arról szól, hogy mihez kezdesz hétköznap. Attól, hogy a játszóteret hited szerint Isten rajzolta meg, neked még Pistikével kell a játékszerért megküzdened. Ahhoz, hogy Pistikének azt mondd, hogy add vissza, az az én játékom, nem kell Isten és isteni energia. Neked kell kimondanod és elérned. Erről szól a felelősség. Felelősség magadért és ami veled történik.

Az én világomban az is rajtam múlik, ha egy olyan helyzetbe keveredek, hogy Pistike elveszi a játékom. Vélhetően azért, hogy végre nyögjem már ki, hogy Pistike az az enyém és hagyd békén, azzal én játszom, és ezzel tanuljam meg kezelni az ilyen helyzeteket. Ehhez sem kell isteni energia és mégcsak fohászkodni sem kell a segítségéért.

Hát, így.

Amúgy természetesen minden puszta energia, már több mint száz éve képletbe foglalta Einstein. E egyenlő m-szer cé négyzet.