Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Tényleg a pénz hiány?
2009. szeptember 14. hétfő, 9:02 | Nagy Edit2   Előzmény

Kedves Csizike!

Nem teljesen értek egyet mindennel, amit írtál.

"sok ember számára -aki pedig nagyon szeretne előrehaladni az Életében és egyre Boldogabb lenni- ez a helyzet reménytelen..."

Én már egy ideje nem dolgozok. És a világon semmi motivációm nem volt eddig a munkára.
Azonban, ahogy ráébredtem arra, hogy most már tényleg előbb-utóbb el fog fogyni a pénzem, és akkor nem fogom tudni csinálni azokat a dolgokat, amik számomra fontosak, pl. elmenni egy tanfolyamra, hogy előrébb haladjak az életemben stb., ez kezd egyre nagyobb motivációt adni nekem arra, hogy elkezdjek munka után nézni, és hogy mindent megtegyek azért, hogy legyen munkám.

Tehát, ha valaki nagyon-nagyon szeretne előrehaladni az életében, és úgy gondolja, hogy ezt a pénz szűke miatt nem tudja megtenni, (ami persze így nem igaz, de amíg ez él a fejében, meg az enyémben is:), addig ez a valósága), akkor pont ez a nagy hajtóerő fogja őt motiválni arra, hogy mindent megtegyen az ügy érdekében. És mivel sokat fog erre gondolni stb. előbb-utóbb vagy bevonza a pénzt hozzá, vagy hozzájut a tanításokhoz pénz nélkül, valami más úton módon.

Amikor én igazán elkezdtem "fejlődni" sok pénzt kellett kifizetnem tanfolyamokra. A mai napig nem értem, hogy honnan volt rá, mikor építkeztünk, albérletben laktunk, és Gyeden voltam otthon. De olyan belső bizonyosság volt bennem, hogy ez kell nekem, és mint egy buldozer csak mentem előre, és nem gondolkodtam azon, hogy honnan lesz rá. És volt. Máig nem tudom hogyan.

Szóval lehet a pénzre fogni bármit, csak nem érdemes, mert nem visz előre.:)