Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Jó a kérdés... (Karmatörlőhöz)
2009. szeptember 11. péntek, 21:27 | hermess   Előzmény

... én is kíváncsi vagyok, mi erről a véleményetek! És arra is, hogy milyen tanítások szerint mondja Karmatörlő azt, hogy már nem működik a karma? Vagy csak az eddigi adósságok töröltettek, de továbbra is működik? Én a karma törvényét alapvetőnek tartom, furcsa lenne, ha csak úgy megszűnne... és mi van helyette?

(Bocs, ha már írtál erről, eléggé időt rabló lenne megkeresni... akár másold ide át, vagy hivatkozzál, légyszi, melyik blogban hol található)

Hédi kérdését egy picit továbbgondolva, ha ez a rés egyre növekszik, akkor előbb-utóbb bekövetkezik egy olyan pont, amikortól kevésbé tudatos embertársaink életvitele (pl. a túlfogyasztás) a tudatosabbak további fizikai fejlődési lehetőségét is elveszi... MI történik akkor? Átmegy-e önvédelembe a reakció? Vagy már olyan tudatosak leszünk, hogy egyszerűen odahagyjuk pusztulni a testünket?

Példa: Utazunk egy űrhajón, mondjuk tízen... Van X tartalékunk vízből, levegőből, élelemből, ami kis ráhagyással elég az utazás várható végéig. Azonban 2-3 ember elkezd unalmában lényegesen többet fogyasztani a közösből, pazarol, szükségletein felül használ mindent. Már látszik, hogy így nem tart ki a készlet, már szűkíteni kellene, de amazok továbbra is pazarolnak...

Mikor jön el az a pillanat, amikor a józanabb többség önvédelemből fizikailag rákényszeríti a szokásaik megváltoztatására az Elvevőket?

MOST pedig tudatosítsuk magunkban, hogy ez az űrhajó maga a FÖLD, és az utasok mi vagyunk cca. 6 milliárdnyian. Csak az arányok még rosszabbak - itt a többség pazarol, s a kisebbség már látja, hogy ennek nem lesz jó vége.

A többség persze nem pazarol, de ha megtehetné, azok is pazarolnának... értem alatt, hogy a tudatosság szintje a többségnél még nem tart ott, hogy fenntartható módon éljen.

Lesz valamilyen leválogatódás?