Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Még mindig jobb, ha a karma
2009. szeptember 11. péntek, 16:09 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Légy szives áruld el kedves Karmatörlő, hogy mi történt meg tiz éve? Lehet, hogy korábban már utaltál rá, de nem találom.

Egyetértek veled, hogy jobb lenne megtanulni karma nélkül élni, de szerintem sok esetben még mindig jobb azzal.
Ha nem a szeretet tanít meg élni akkor vajon mi? Igen magunknak kell megtanulni, de ehhez "tananyag" kell. Az én látásmódom szerint ez a szeretet. Biztos még más is tartozik hozzá, de azt még nem tudom.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy nincs ilyen, vagy olyan élet, ÉLET van. Az azonban fontos, hogy az ember lánya, fia azt a feladatot amiért leszületett találja meg, oldja meg. Van akit ez motivál, van aki nem is tud róla és van aki a sutba vágja. Na ez az amit jó lenne megtanulni "felülírni", de már csak akkor, ha felismertem. Az az élet, ami viszont enélkül a "motiváció" nélkül zajlik nevezném tán tartalmatlannak, vagy eredménytelennek. Most erre nem találtam jobb szavakat :)

A kérdés számomra inkább az, hogy mi lesz azzal a szakadékkal, ami egyre inkább keletkezik a tudatos életre törekvők és a "lézengők" között. Persze lehet, hogy csak én látom azt az egyre mélyülő tátongó szakadékot és csak számomra tűnik úgy, hogy ennek a feszültségnek egyszer "fel kell szabadulnia".
Korábban azt hittem, hogy a tudatosság át fog szivárogni és be fogja tölteni az egyre brutálisabb és hamisabb "életetteret". Ma ez nem igy tűnik. Vagy egyszer csak jön valaki és bedobja az Egy gyűrűt Mordor tüzébe?

Üdv!
Hédi