Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szabadon áramlani
2009. szeptember 08. kedd, 21:48 | csaesz

Megint saját tapasztalat, hogy a szeretet nem minden határt, ellenállást old fel. Életembe sokszor beleszól valamiféle felsőbb erő: hiába teszek meg mindent a cél érdekében, akkor sem sikerül. Pl. hiába szerettem tisztán és nagyon valakit, az én szeretetem mégse volt elég a konfliktusok és az ő ellenállásának feloldására. Még harcoltam nagyon, amikor megkérdezték tőlem: " Miért nem érted már meg végre, hogy az égiek azért veszik el őt tőled, mert már félre van téve neked egy sokkal jobb?" Persze, ezt abban az élethelyzetben igen nehéz megérteni. Hogy van számomra nála jobb.

Volt egy nehéz évem, amikor megéltem azt, hogy az én szeretetem már semmire nem elég. De az az év igen nagy tanítást hordozott számomra.

Felfogtam, hogy a szeretet nem old meg mindent. Legalább olyan fontos a harmonikus, békés élethez a hit, az elfogadás és az elengedés.

Hinni abban, hogy minden úgy van jól, ahogy éppen történik, elfogadni minden sorsfordulatot mellyel az élet megajándékoz, és ha kell, lazán el tudni engedni embereket, helyzeteket, szerepeket, elhatározásokat, álmokat.
Azaz: amennyiben egy harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog élet a célom, el kell engednem minden elvárásomat és ragaszkodásomat. Meg kell tanulnom szabadon áramlani az életem sodrásában.