Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Re.: Tanulás, gyakorlás egy folyamat...
2009. szeptember 07. hétfő, 11:00 | kuruc   Előzmény

Kedves Aditi!

Van egy tanítás, miszerint a lelki utat járó ember tapintatos abban, amit mond, és még inkább abban, amit nem mond.
Ez még egy olyan feladat számomra, amelyet tanulnom, gyakorolnom kell egyszerre.
Eddig egy olyan utat jártam, ahol nagyon egyszerű, világos törvények mentén lehetett haladni.. Amit az a módszer ígér, azt be is tartja, de vannak korlátai.
Nincstelenségből anyagi jólétbe, betegségek tömegéből tökéletes testi egészségbe vezetett, de úgy tűnik, számomra ennél többet most nem tud nyújtani.
Ott a tanulás, gyakorlás elválhatott egymástól, hiszen azokat a „szabályokat” megtanulni, megérteni max. 2-3 nap. A gyakorlás a rosszul beidegződött feltételes reflexek átprogramozásából állt. ( lsd. A mi a csodát tudunk a világról című film ). Amint ez sikerült, (2-3 hónap), már sem tanulni, sem gyakorolni nem kellett. A feltételes reflexek természetéből adódóan szinte automatikusan működik, még csak annyira tudatosnak sem kell lenni.
Minden út Róma felé vezet (mutat), de nem biztos, hogy mindegyik el is visz odáig. Előfordulhat, hogy „sávot” kell váltani. Az elmúlt 2 hónapban kapott jelek erre figyelmeztettek. Az alap elkészült, lépj tovább.
Most már látom, hogy ott a tanulás, gyakorlás valóban nem választható el egymástól.
Bocsánatot kérek Tőled, és mindenkitől, akit megbántottam.
Jó egészséget, és jó Utat kívánok
Kuruc
( az egykori tolmácsod, ahogy néhányan neveztek)

ui: van egy másik spiri honlap, ahol a bejegyzéseket néhányan egy-egy visszatérő „mottóval” zárják. Az enyém, nem csak a bejegyzéseket illetően ez lehetne: "Minden mi e könyvben áll, lehet tévedés is."
Richard Bach: A Messiás kézikönyve