Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mit jelent számodra az elfogadás?
2009. szeptember 07. hétfő, 9:21 | Nagy Edit2   Előzmény

Kedves Hermess!

Újabb kérdésekkel kell, hogy "bombázzalak", hogy teljes legyen a kép nálam is.:)))
De annyira értékelem, hogy mindig válaszolsz, királyság, köszi!!!:))

Szóval, mit értesz elfogadás alatt, mert az alábbi sorodban leírtak számomra nem az elfogadást jelentik, hanem a beletörődésre való törekvést.

"vagyis ha elkezdenek rossz dolgok történni, de te mégis elfogadó vagy, igyekszel jól érezni magadat, megőrizni az egyensúlyodat"

Szerintem, és tapasztalataim által, ha valamit elfogadtam, akkor már nem igyekeztem én sehova sem, és mellékhatásként beállt nálam egy érzelmi egyensúly.

Pl. Az összes leendő elsős szülője Á. tanítónénihez akarta, hogy kerüljön a gyermeke. Én is mindent megtettem egész nyáron az ügy érdekében. Majd mikor tudtuk, hogy a héten dönt a bizottság, egyszer csak arra gondoltam, hogy a gyerekem sorsát nem tudom elvéteni. Ha neki a másik tanító nénire van szüksége, azokat a tapasztalatokat kell átélnie, akkor én a fejem tetejére is állhatok, úgy is úgy lesz, ahogy annak lennie kell. Éreztem, hogy mindent megtettem, amit ember megtehet az ügy érdekében. És ekkor elfogadtam, belül is éreztem, hogy nekem teljesen mindegy, kihez kerül a gyerek, a sors úgysem téved, és valami véghetetlen nyugalom szállt meg.
És amikor megtudtam, hogy Á. tanító nénihez fog járni a gyerekem, nem éreztem semmit, de tényleg semmit. Jó, hát akkor oda, de ugyanezt éreztem volna, ha a másikhoz kerül. És ma sem fog el az öröm érzése, hogy milyen jó....

Semmilyen irányban nem billent ki a dolog érzelmileg. Az én olvasatomban ez az elfogadás. Amikor 0%-ban érzek bármit is az adott témával kapcsolatban.

Fontos számomra, hogy hogyan értetted, mert másképp történnek a dolgok elfogadáskor, és a beletörődéskor. Legalábbis én ezt tapasztalom.

Üdv.: